Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Sunt o mamica in varsta de 28 de ani cu doua nasteri la activ in Maternitatea Spitalului Judetean Sf. Pantelimon din Focsani. Eu sunt unul dintre acele cazuri fericite care au nascut in maternitatile de stat pentru ca toata lumea s-a comportat exemplar cu mine, de la asistente pana la doctor nu am decat cuvinte de lauda la adresa lor.


Recunosc in acelasi timp faptul ca toata atentia pe care am primit-o se datoreaza faptului ca sunt fiica de cadru medical si din colegialitate si prietenie fata de mama toti mi-au acordat atentie.

Insa in sala de pretravaliu mi-a fost dat sa vad si cealalta fata a sistemului medical din Romania. O fata care m-a marcat si mi-a ramas profund adanc intiparita in suflet intr-o maniera trista. Cu mine asistentele s-au comportat frumos, m-au sprijinit si m-au sfatuit cum sa fac fata travaliului, mentionez ca am nascut natural si ca mare parte din nastere au realizat-o ele, dat fiind ca datorita masajului pe burtica pe care mi l-au facut, a faptului ca m-au invatat cum sa respir si cum sa-mi dozez contractiile, cand am ajuns in sala de nasteri in 10 minute am nascut.

Dar am vazut si cum se comportau cu mamicile fara posibilitati, sarmane de la tara. Un eveniment care mi-a ramas in minte se refera la o mamica ce se tot chinuia in patul din sala de pretravaliu si pe care n-a bagat-o nimeni in seama pana cand a nascut chiar acolo. Atunci asistentele au inceput sa tipe la ea ca "fata ca vaca", i-au reprosat ca nu a zis nimic ca sa fie dusa in sala de nasteri.

Dupa nastere am ales sa stau la rezerva unde conditiile sunt net superioare decat in saloane in primul rand pentru ca sunt doar doua mamici in camera, in al doilea rand pentru ca la rezerva exista baie mult mai curata decat cea de la saloane si in al treilea rand pentru ca daca esti atenta cu asistentele ti se aduce copilul pentru alaptat in rezerva.

Un punct in plus pentru rezerva este si faptul ca la baia de dimineata sunt chemate mai intai mamicile din rezerva si comportamentul difera, personalul este atent si serviabil. Iar pretul nu este mare, pentru 3 zile la rezerva am platit 120 ron.

Salile de alaptare au niste scaune primitive pe care nu poti sa stai mai ales daca ai cusaturi jos, motiv pentru care mamicile prefera sa-si alapteze bebelusii in picioare.

(Simona, Focsani)Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste