Nastere naturala la Maternitatea Giulesti Bucuresti, in timpul pandemiei, cu domnul doctor Coroleuca

Incep mentionand ca am avut o sarcina cu probleme inca de la inceput, initial am avut medicul la Cantacuzino (doctor Ciulcu) pe care nu il recomand nimanui, este doar dupa bani. Va spun cum functioneaza consultatiile la domnul Ciulcu, fara bilet de trimitere, la Cantacuzino de Luni pana Vineri, de la ora 8-13, intrati la dansul asa cum va este randul, ii oferiti in buzunar atat cat doriti. Asta mi-a spus cine m-a trimis la el. Ulterior, doamnele care erau la el acelasi lucru mi a spus.

Mi-a spus ca ii pot scrie pe whatsapp daca am o problema, zilnic, pana la ora 22:00. Intr-o seara, aveam 13 saptamani de sarcina, am sangerat si eram foarte, foarte ametita si i-am scris, mi-a dat seen secunda 2, sotul a chemat Ambulanta, ma rog, de dimineata am primis un mesaj de la domnul Ciulcu precum ca daca-l mai deranjez in afara programului sau, nu ma va mai tine in evidenta ca pacienta. I-am raspuns si eu ca se pare ca 50 lei-100 lei la fiecare consult nu par suficienti si voi veni sa-mi iau rezultatul dublului test (platit separat) si ca renunt eu la dansul intrucat nu ma ia in serios cand ii spun de durerile pe care le am si anumite simptome.

Neavand posibilitatea unui spital privat, din cauza pandemiei nu prea am reusit sa ma primeasca nici un medic la stat in evidenta.

Intr-o zi, cineva mi-a dat numarul domnului doctor Coroleuca, de la Maternitatea Giulesti, aveam 20 de saptamani de sarcina, am fost la dansul, mi-a spus ca vede ca sunt tanara (20 de ani) si nu are nici o pretentie de la mine, mi-a spus sa nu ii ofer nimic niciodata, de multe ori ii puneam banutii in buzunar si fugeam, pentru ca era cumsecade si citind mai departe veti observa.

Am facut analize multe cu domnul Coroleuca, am depistat problema, aveam preeclampsie declansata din cauza problemelor renale. Orice problema am avut indiferent de ora, chiar daca nu era la spital transmitea cuiva ca vin din partea lui si totul era in regula.

In trimestrul 3, incepand cu saptamana 36 incepusem sa ma simt din ce in ce mai rau, dansul a insistat sa fac cezariana dar eu am refuzat mereu, poate ma veti judeca, dar eu am vrut sa nasc natural, el a spus ca din cauza hipertensiunii nu pot. I-am spus ca prefer sa astept ziua cea mare si daca depasesc de 39 de saptamani voi face cezariana.

Saptamana 36,37,38 zi de zi eram trezita de domnul doctor, care isi rapea putin din timp si daca nu raspundeam pe whatsapp ma suna sa vada cum ma simt si ma instruia legat de contractii, de dop gelatinos si multe alte simptome.

Pe 17.09, cu o zi inainte sa intru in saptamana 39 am fost la ora 17 la control, a spus ca nu da semne ca vrea sa vina si sa ne programam pentru cezariana pentru 28 septembrie cand era termenul.

Am ajuns acasa si pe la ora 19 am simtit durerile unei menstruatii, o presiune jos, nu am bagat de seama intrucat durerile erau la interval neregulat. La ora 01 am vrut sa incerc sa dorm, dar am observat ca la un interval de 8 minute ma doare, iar durerea ma trezeste. Am fost la baie, am facut o baie calduta, si m-am epilat. Am plecat la spital cu gandul ca este o alarma falsa pe la ora 03.

Am ajuns la spital, le-am spus pacienta cui sunt, m-au consultat si in acel moment mi-a cazut dopul gelatinos si mi-au spus ca am dilatatie 2. Am facut o cerere pentru a ma intoarce acasa, sa-mi iau geanta de spital si tot ce era necesar, pentru ca nu am crezut ca voi naste. La 05 m-am internat, iar la ora 6 fix au inceput niste dureri ingrozitoare. Medicul meu nu mi-a raspuns la whatsapp pentru ca era intr o cezariana de urgenta, tura dansului se termina de dimineata. N-am mai avut nici o speranta ca voi naste cu el.

Pe la ora 7 dimineata a venit Seful de sectie care mi-a spus ca copilul este foarte jos, si pot naste natural foarte repede daca voi refuza epidurala, asta am si facut. La ora 7:30 a aparut medicul meu intr-un suflet, venise in fuga si a zis ca ramane cu mine pana voi naste pentru ca asta mi-a promis atunci cand m-a luat in evidenta, mi-a promis ca va fi langa mine pana la final.

Ma tot uitam la ceas, pentru ca asistenta care m-a preluat noaptea mi-a spus ca voi naste peste cel putin 12 ore, fiind prima sarcina. Aveam dilatatie 2, nu ma dilatasem deloc, apa nu se rupsese.

La ora 8:30 am inceput sa am dureri din 2 in 2 minute, la ora 8:45 am simtit cum ceva iese din mine, medicul meu era langa mine, ma tinea de mana strans, iar una din moase de cealalta mana, iar cealalta moasa imi dadea sa beau apa.

La 8:45 s-a rupt apa, a fost foarte dureros. In momentul acela mi-au spus ca am sarit de la dilatatie 2 la dilatatie 10. Au adus un pat m-au mutat pe celalalt pat si m-au dus in sala de nasteri.

18.09, ora 9:00 s-a nascut printesa mea, cum i-am auzit glasul durerea a disparut. Au fost 3 ore foarte dureroase, dar au meritat.

Cele 5 zile in spital, pentru ca am nimerit weekendul si a facut cea mica icter au fost ireprosabile. Am mers din 3 in 3 ore sa imi vad fetita, asistentele care aveau grija de bebei au fost foarte, foarte cumsecade, Neonatoloaga la fel. Asistentele care ma curatau la fel.

Recomand din suflet Maternitatea Giulesti. Recomand din suflet doctor Coroleuca pe care il puteti gasi si la privat. Domnul doctor Coroleuca mi-a demonstrat ca exista omenie.

Fiind toata treaba cu pandemia mi-a explicat de la inceput ca daca nu nimeresc tura dansului nu voi naste cu el, insa el si-a terminat tura de dimineata si a ramas cu mine, acele 2 ore in plus care le-a stat peste program pentru mine au contat. Pardon, a stat cu mine pana la ora 13 pana am fost dusa in salon.

(Cristina, Bucuresti)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Miercuri 17 Martie, 2021

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Bucuresti | Dr. Ciprian Coroleuca | Maternitatea Giulesti

Articole Similare

Cezariana la Spitalul Universitar Bucuresti cu dr.Peteu Cristian

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook