Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Ma bucur ca am gasit aceasta posibilitate de a povesti experienta mea, nasterea fetitei mele Anastasia. Am nascut in data de 06.06.2019 la Maternitatea Filantropia Bucuresti cu doctorul Radu Botezatu. In data de 05.06 la ora 17 mi s-a rupt apa, iar la 17.45 am ajuns la maternitate cu dilatatie 3.

M-au internat, medicul meu tocmai iesise din tura, dar a spus ca va veni daca este nevoie si a rugat moasele sa il anunte cand ajung la dilatatie 6. Sotul meu a stat cu mine toata noaptea, desi au spus ca imi vor face injectie cu Oxitocina pentru ca ma dilatam foarte greu, nu mi-au facut. Au zis initial ca imi vor face injectia la 2-3 noaptea, dar injectia cu Oxitocina mi-a facut cand a venit medicul la 8:30 dimineata, cand eram la dilatatie 5 si deja nu mai puteam de durere, tot atunci am aflat ca am si uter retrovers. Era prima data cand mi se spunea asta.

La ora 09.00 a venit doctorul anestezist si mi-a facut epidurala, de aici a inceput sa fie mai usor, am nascut la ora 14:45, expulzia a durat 45 de minute. Pentru mine a fost o experienta groaznica, norocul meu a fost ca am avut lichid amniotic mult, la un moment dat cedasem, pur si simplu nu mai puteam, eram extenuata, erau prea multe ore, eram prea obosita, efectul anesteziei trecuse, pur si simplu vroiam sa renunt, dar medicul m-a ajutat foarte mult, este un om calm, cu rabdare multa, mi-a spus ca este copilul in pericol si ca va trebui sa imi faca forceps daca nu reusesc sa nasc la urmatoarea contractie.

Citisem foarte mult inainte despre nasterea naturala si ce complicatii ar putea fi si atunci ceva s-a intamplat in mintea si corpul meu si am nascut pur si simplu parca nici nu am mai simtit durerea, ma gandeam doar ca va pati ceva copilul. Cam atat despre nastere.

Despre spital este alta poveste... Conditiile sunt bune, am stat intr-o camera cu 2 paturi si baie, o sigura seara a mai fost cineva cu mine, mancarea este catering, buna, eu am avut diabet gestational si am primit meniu special pentru diabet. Nemultumirea mea este la adresa doctorului neonatolog care mi-a spus ca fetita are malformatie la inima congenitala si sulfu sistolic si m-a tinut in spital 5 zile in care am stat in stres desi starea mea psihica nu era foarte buna, plangeam continuu din orice si ea vazuse asta evident.

Desi medicul meu spunea ca nu are cum sa aiba fetita malformatie, pentru ca s-ar fi vazut la bitest, neonatoloaga a insistat sa ramanem in spital sub supraveghere si sa ne trimita de urgenta la Marie Curie la cardiolog. Fetita are intr-adevar sulfu sistolic dar nu grad mare si mi s-a explicat ca majoritatea copiilor au, dar nici vorba de malformatie la inima.

In concluzie, recomand pe domnul doctor Radu Botezatu, este un medic bun, doar ca mi-ar fi placut sa vina mai devreme si sa faca injectia cu Oxitocina la timp, daca nu aveam lichid amniotic mult, nu stiu ce s-ar fi intamplat. Am nascut in 22 de ore, dar din momentul in care a venit s-a ocupat exemplar de mine, numai ca eu deja eram la capatul puterilor. Nu as mai naste a 2-a oara tot acolo sau tot cu domnul doctor, a fost foarte traumatizant pentru mine si nu as mai naste natural.

(Andreea, Bucuresti)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!