MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
18 februarie 2018, seara ora 22, simt ca ma ud putin, dupa 30 minute la fel, pierdeam lichid, m-am hotarat sa merg la spital pentru un control. Nu aveam contractii, aveam 35 saptamani.

La control Urgente Constanta mi s-a rupt apa in timp ce mi se faceau investigatiile. Ora 0:30 am sunat la doctor Serbanescu care mi-a urmarit si sarcina, am fost dusa sus sa stau linistita ca pana dimineata nu nasc, mi-au trimis si sotul acasa.

Doamna asistenta mi-a pus perfuzie de la dilatatie 0 si fara dureri, la ora 2:30 aveam dilatatie 6 si dureri, doamnele asistente nu stiau cum sa cheme medicul mai repede.

Fiind intinsa pe pat am simtit capul fetitei (senzatie de treaba mare cum spuneau asistentele) doctorul se pregatea sa intre in sala, 4 persoane m-au luat pe sus pana in camera de nasteri si imi spuneau sa nu imping, nu am inteles de ce mi-au spus asta deoarece eu am facut cum am simtit.

Doctorul a cerut bisturiu pe care nu a apucat sa-l mai ia deoarece am avut contractie si a trebuit sa prinda copilul, o fetita minunata cu parul mare, de 51 cm si 3200 grame, cu un plans superb, la ora 2:50.

Un doctor neonatolog a preluat-o si a pus-o la incubator. Pana dimineata m-au tinut la lauze, am fost ok, am avut norocul sa "nu ma rup" si sa nu fiu cusuta, dar calvarul celor 11 zile petrecute in spital abia incepea.

Transferata in salon, asteptam copilul, mi s-a spus ca nu se adapteaza cu mediul si o mai tin la incubator. Fetita Raisa, pentru ca asa se numeste, respira singura, avea doar un monitor pentru puls la picior si o perfuzie cu antibiotic preventiv mi s-a spus.

Asa a stat 6 zile timp in care puteam sa o vad 10 minute pe zi ceea ce este inuman, ma mulgeam manual la etajul 9 sa-i pot da putinul lapte care il aveam, eu eram la etajul 7 iar ea la etajul 8 la Neonatologie si nici explicatii sau lamuriri nu primeam care este starea ei, de ce o tin acolo, ea era cea mai mare de acolo. Asa ca am ajuns si la psiholog in spital deoarece plangeam continu.

A saptea zi mi-au adus-o in salon, cel mai minunat moment, am putut sa-mi ating copilul si sa-l tin in brate. Am mai stat inca 5 zile deoarece contactase o bacterie.

Desi doctorul ginecolog mi-a spus ca totul este ok cu copilul m-am ales cu o depresie, spitalul a fost ok, curatenie, mancare, medicii ginecologi, medicii neonatologi isi fac treaba foarte bine dar ar trebui sa se gandeasca si la mame sa ofere explicatii despre situatia copilului.

Totul s-a terminat cu bine este o fetita vioaie, sanatoasa si desteapta.

(Geanina, Constanta)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste