MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Vreau sa va impartasesc cea de-a doua nasterea naturala la Maternitatea Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati din Botosani, cu doamna doctor Pitrop Mariana care mi-a urmarit ambele sarcini.

Cea de-a doua sarcina a fost mai mult la pat si cu tratamente de mentinere de la 22 saptamani, demoralizata total, nu ma asteptam, mai ales ca la prima sarcina nu au fost probleme de genul. Insa doamna doctor m-a incurajat mereu si tot timpul la control imi spunea: "curaj ca o sa te rogi sa vina!" si asa a si fost, am dus sarcina pana la 39 saptamani.

La inceputul lunii Aprilie am fost la maternitate pentru analize si am descoperit ca la 36 saptamani aveam dilatatia 2, risc de nastere prematura, de urgenta mi-a dat sa fac injectii cu Dexametazona sa ajute plamanii bebelusului sa produca surfactant, o substanta ce ajuta alveolele pulmonare sa ramana deschise si sa ajute la oxigenare.

Dupa aceste injectii a urmat un stres total, repaos total la pat si a trecut o saptamana, am intrat in saptamana 37 apoi inca una, saptamana 38 si inca una, saptamana 39 si eu nu mai nasteam, dar cu cateva zile inainte sa intru in saptamana 39 nu mai simteam miscarile bebelusei ca inainte.

Pe 25 aprilie dimineata mi-am luat sacosica pentru sala de nasteri si am plecat la maternitate pe picioarele mele impreuna cu nasa de cununie, am zis ce o fi o fi, dar trebuie sa vad de ce bebelusa nu mai este activa, deja intrasem in saptamana 39 si o zi. M-am prezentat la maternitate zambitoare, fara nici o durere, fara apa rupta, stiam ca doamna doctor este de garda.

Am intrat la ea in cabinet si ii spun: "Doamna doctor am 39 saptamani si o zi, iar eu nu am nici un semn de nastere." Ma suie sus pe masa si imi face control....vine langa mine si spune: "Tu sigur nu ai nici o durere?"

Ii spun cu zambetul pe buze: "Nu! De ce?". Se uita la mine mirata si spune: "Tu pana la amiaza nasti...ai dilatatia 6!".

M-a internat la ora 9 si ceva, am urcat sus la sala de nasteri si pana la 12.30 cand a venit moasa aveam dilatatia 7, mi-a rupt apa, mi-a pus perfuzie.

Dupa asta au inceput durerile si simteam cum vine fetita, moasa a strigat-o pe doamna doctor, daca a terminat la pacienta care a nascut inaintea mea si a raspuns ca acuma vine la mine.

La 13.15 am nascut o fetita de 2620 grame si 48cm, o minunatie bruneta, micuta cei drept ca si kg pentru varsta gestationala, dar am pus pe seama problemelor de mentinere a sarcinii.

Incurajez toate mamicile sa nasca natural, ambele sarcini au fost cu travaliu scurt, expluzie rapida si refacerea dupa nastere si mai usoara. Am aproape o luna de cand am nascut si sunt ca inainte. Sarcini frumoase si nasteri usoare mamici!

(Raluca, Botosani)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste