Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Numele meu este Diana si m-as bucura sa impartasesc povestea nasterii naturale a baietelului meu :) Intotdeauna am auzit povesti neplacute despre nasterea in maternitatile de stat. Si toti cei din jurul meu ma incurajau sa aleg o maternitate privata.

Dar ceva a cantarit mai mult in favorarea maternitatii de stat, asa ca am ales CF II, acolo unde un doctor minunat, pe nume Raluca Suba, m-a ajutat sa nasc natural in ajunul Craciunului 2018.

La doamna doctor Suba am ajuns dupa un mic research pe net si o recomandare data de o prietena. Si nu am regretat nicio secunda alegerea, caci mi-a fost alaturi de la inceput, inca de cand imi doream sa raman insarcinata. Mi-a supravegheat sarcina indeaproape, a fost disponibila pentru toate grijile si intrebarile mele (puerile sau nu) si mai presus de orice, mi-a aratat empatie si umanitate.

Pe 26 decembrie era data probabila a nasterii, asa ca pe 24 m-am prezentat la maternitate pentru controlul uzual. In urma monitorizarii, doamna doctor a observat ca am contractii semnificative si mi-a spus ca e cazul sa raman, caci nasterea e pe aproape.

M-am internat in jurul orei 12:30 si tot cam pe atunci contractiile au inceput sa fie mai dese si mai puternice. Imi doream sa nasc natural, insa dilatarea nu progresa in acelasi ritm al contractiilor, asa ca doamna doctor a facut tot posibilul sa ma ajute prin mijloace specifice (clisma, supozitoare, injectii).

Undeva in jurul orei 21:00 mi s-a rupt apa, si de acolo travaliul a galopat. Bebe era nerabdator sa se nasca, s-a angajat in expulzie. Cu ajutorul doamnei doctor Suba si a echipei de la CF II, in jurul orei 23:09, l-am auzit pe bebe si l-am simtit.

Doamna doctor mi l-a asezat pe burta si atunci am simtit corpusorul molcut si cald al baietelului meu - un sentiment greu de explicat sau de comparat!

Pe tot parcursul travaliului m-am lasat pe mana celor de la maternitate, fara sa am indoieli. Venisem cu sufletul deschis, si nu imi facusem vreo asteptare buna sau mai putin buna. Am mers cu valul.

Nu regret ca am nascut la CF II - asistentele, moasele, infirmierele, echipa de la neonatologie- toti s-au comportat exemplar cu mine si cu bebe, si nu am simtit nicio presiune sau disconfort. Iar de doamna doctor Suba ce-as putea sa mai spun? Un om implicat, sufletist, care in ajun de Craciun a preferat sa-mi fie alaturi :)

Sunt recunoscatoare ca am gasit-o pe doamna doctor si de-ar fi sa o iau de la inceput, as urma acelasi drum!

Tot dansa mi l-a recomandat pe domnul doctor Oncescu (cu specializare pe ecografie morfo-fetala) care ne-a supravegheat si ne-a facut ecografiile morfologice. De asemenea, un om cald si implicat care ne-a raspuns la absolut orice intrebare si ne-a facut sa ne simtim in siguranta, vis-a-vis de bebe.

Pentru mine nasterea naturala la maternitatea CF II a fost o experienta pozitiva si mi-a confirmat ca nu toti oamenii din sistemul medical sunt acolo pentru bani sau atentii.

(Diana, Bucuresti)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste