Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intamplator am zarit postarea pe Facebook publicata de Targul online Mami si Bebe, m-a atras si mi-a stranit amintiti magnifice. Acum 2 ani mai exact pe 26 Ianuarie 2016 aflam ca voi fi mamica pentru prima data, am stiu din prima ca voi naste natural si ca voi avea o sarcina usoara...o sarcina usoara am avut fara prea multe pofte si stari de rau.

Cum afli ca esti insarcinata, mergi la un medic ginecolog, sa mergi la analize si ecografe sa faci tot ce iti spune medicul si mai ales conteaza relatia pacient/medic sa fie una de prietenie, sa se poata discuta despre rezultate si de ce nu cum vei naste? Ca asta e intrebarea multor mamici cand afla ca sunt insarcinate...cum voi naste? Oare cum va fi? Am auzit si eu multe povesti si experiente placute si neplacute despre nasteri naturale si cezariana...un lucru stiam ca voi naste natural si nimeni si nimic nu imi schimba opinia!

A venit momentul pe data 17.09.2016 ora 01.30 noaptea (nu-mi doream noaptea, dar s-a produs) s-a rupt apa (nu intrati in panica), am mers la baie si am facut un dus apoi m-am imbracat si mi-am trezit sotul i-am zis incet si calm "hai ca a venit momentul".

Am ajuns la maternitate cam dupa o ora de la ruperea apei, m-am internat si am urcat sus la sala de nasteri...eram emotionata fara prea multe contractii si zambeam mereu...am intrat in salon acolo era o mamica se chinuia de cateva ore fara succes, se uita la mine si spunea: "Ce ai venit daca nu ai nici o durere mami? O sa faci depresie ca auzi aici cum tipa toate."....

No stresss pt mine, stiam ca in cateva ore in voi cunoaste micuta ce a crescut in mine timp de 9 luni si va fi frumos. Am uitat sa mentionez ca in timp ce mergeam la Maternitate mi-am anuntat medicul care mi-a supravegheat toata sarcina adica doamna doctor Pitrop Mariana si m-a incurajat ca va fi bine. Asa a si fost...de la ora 02.30 pana la 6.30 nu am avut decat usoare contractii, dilatatia se facea si ea incet facand miscare prin salon (ignorati asistentele care vin si va spun stai in pat ca nu ti-a venit medicul, doar nu vrei sa nasti cu noi)

La ora 7.00 m-au luat contractiile si din ce in ce se accentuau si erau mai dese, din nou mi-am sunat medicul si mi-a zis "stai linistita, sunt in maternitate si urc imediat la tine". Doamna doctor a fost la mine in salon la ora 07.30 si a stat acolo cu mine pana am nascut...la ora 8.30 m-au suit pe masa de nasteri si mi-a zis la urmatoarea contractie impingi (intre timp venea o asistenta sa-mi faca clisma, iar doamna doctor i-a zis prea tarziu ca vine bebelusa).

Alta asistenta umbla cu o perfuzie sa-mi nimereasca o vena sa imi puna dar eu ma tineam strans de marginile patului incat nu putea sa ma intepe, am avut prima contractie, am impins si nu am reusit ca m-a derutat asistenta sa stau cu mana relaxata sa poata sa-mi puna perfuzia, incercare esuata, am mai stat cam 2 minute si din nou am incercat si am reusit, am nascut o fetita micuta de 2520 grame 48cm, cu plamanii marii si bruneta.

Micuta mea s-a nascut natural si la termen 38 de saptamani si 5 zile. A fost o nastere de poveste fara teama, fara frica si de aceea am ales ca la a doua sarcina sa nasc tot natural fiind insarcinata in 24 saptamani si voi fi din nou mamica de fetita, asa m-a binecuvantat Dumnezeu cu doua fetite, insa sarcina asta este total diferita a fost cu stari de rau.

Dar si la aceasta sarcina voi naste natural, asta in cazul in care nu va interveni vreo problema medicala sa ajung la cezariana. Sfatul meu catre viitoarele mamici, ceea ce va propuneti veti reusi, nasterea naturala e frumoasa si sunt niste trairi magnifice!

(Raluca, Botosani)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste