MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Am nascut la maternitatea Cuza Voda din Iasi, acum 6 luni. Doctorita mea era plecata in concediu, ultimele consultatii le-am avut cu alta doctorita, care m-a speriat putin, spunandu-mi ca am foarte putin lichid (oligoamnios).

Am fost sfatuita sa nu fac efort si sa am pregatit totul pentru spital, iar la cel mai mic semn ca bebe nu misca o perioada mai lunga, sa chem salvarea. Bineinteles, ultimele nopti au fost stresante: ma trezeam si nu puteam adormi pana nu misca bebe.

Trecand peste asta, pe 16 Iulie la 1.30 dimineata au inceput contractiile. Am asteptat acasa sa se intensifice, dar stiind de problema cu lichidul, am plecat relativ rapid la spital, la 4 dimineata faceam procedurile de internare. Doctorul banuiesc ca rezident pe care trebuia sa il sun in lipsa doctoritei mele nu a raspuns la telefon, asa ca am fost anuntata ca voi naste cu medicul de garda.

Am fost transferata intr-o rezerva cu alte 3 mamici care erau pe contractii si a trebuit sa astept. Eram controlate regulat, veneau doamne si ne intrebau daca totul e bine, cum evolueaza contractiile, la cate minute (am monitorizat cu telefonul), daca avem nevoie de ceva (noroc ca aveam niste biscuiti si apa multa la mine), toata lumea draguta.

La ora 13.30 am fost dusa in sala de nasteri, a urmat clisma (aici s-a cam rastit o tanti la mine ca nu am nimerit precis toaleta dupa clisma; m-am rastit frumos inapoi cu politete si a tacut, dandu-si seama ca eram pe contractie; am strans eu mizeria mea asa, cu burta la gura, iar tanti s-a simtit prost apoi), am stat la traseu o perioada (monitorizare batai inima bebe si contractii).

Nu se mai dilata colul (eram de ceva timp cu dilatatie 6-7), asa ca mi s-a facut perfuzie pentru dilatatie. In 3-4 impingeri am nascut apoi, doar ascultandu-l pe doctor, care imi vorbea tare si raspicat. Sincer, daca nu tipa la mine sa imping cum trebuie, cred ca nu ma enervam apoi incat sa am putere, dupa atatea ore de travaliu. I-am multumit ulterior pentru ca s-a rastit la mine.

Din pacate, cred ca am inceput sa ma rup inainte sa faca epiziotomie. Probabil cand a vazut ca se rupe, au decis sa ma taie ei. Asadar, am avut si ruptura si epiziotomie, antibiotice dupa nastere. M-am vindecat relativ repede, dar o perioada nu puteam sa stau in sezut. Un colac de baie pentru copii m-a salvat.

In spital a fost foarte bine. Toata lumea a fost draguta, neonatologii foarte buni, acceptau orice intrebare, pentru orice observam eu ca mama ca nu ar fi in regula se faceau investigatii suplimentare bebelusului, am primit sfaturi de atasare. Chiar sefa asistentelor m-a pus sa alaptez culcat, ca nu puteam sta jos, spunand ca daca vreo asistenta comenteaza, sa merg la ea.

Puteam intreba orice, fara retinere, puteam cere orice. Inclusiv personalul de intretinere a fost amabil. Mancarea a fost buna, dar cina se da la ora 17, deci mai trebuie mancare si de acasa. Nu am avut nici un repros de facut nimanui. As merge tot acolo si a doua oara.

(Mihaela, Iasi)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste