MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Imi amintesc cu un zambet pe fata (acum, ca atunci eram speriata toata), cum a inceput totul. In noaptea de 8 Ianuarie 2018, pe la ora 02, ma trezesc cu dureri groaznice de burtica, imi zic ca vreau la baie, e prea devreme sa vina bebe chiar daca in urma controlului din luna a 8-a, doctorita Dardac imi spusese ca e posibil sa ma vad mai repede cu prichindelul, chiar pe data de 31 (in urma morfologiei trebuia sa nasc pe 18 ianuarie).

Am stat cu acele dureri cam 30 de minute dupa care mi-am trezit sotul, am mai asteptat cateva minute in care el a stat cu mana pe burtica (bebe cum il simtea, se agita foarte tare, acum pauza, bebe era foarte linistit). Bineinteles ca mi-am completat bagajul pentru maternitate, am trezit-o pe sora mea (care era la noi) si am plecat cu masina proprie la Spitalul Judetean Tulcea. Nu am vrut sa pierdem timpul asteptand salvarea.

Ajungand acolo, m-au internat direct, cu o dilatarea de gradul 3 dar fara apa rupta. Imi amintesc cu groaza ca era o fata, de etnie rroma, care tipa din toate puterile din cauza durerilor, cred ca din aceasta cauza am fost panicata si eu. Cred ca, cel mai greu au fost ultimile minute de travaliu.

Nasterea propriu-zisa, a fost usoara. Am nascut natural la ora 11:20. Nu cred ca a durat mai mult de 20 minute dar am avut noroc de moasa cu care am nascut, si asistentele de langa mine. Vreo 3 si 2 infirmiere care au vorbit tot timpul, m-au incurajat, mangaiat ( nu stiu de ce), glumit, udat cu apa rece.

Am nascut un baietel de 3 kg fix si 50 cm. Un baietel cu o gura pana la urechi si niste ochi mari, care s-au inchis cand a fost pus pe pieptul meu. Mi-am facut cel mai frumos cadou posibil, fiind ziua mea de nastere. Cel mai frumos si dureros din cauza travaliului.

Am stat internati 5 zile; am nascut Luni iar Vineri am plecat acasa. Pe durata spitalizarii, nu mi-a placut salonul in care nimerisem, spunandu-mi ca rezervele erau ocupate. M-am recuperat foarte repede avand epiziotomie.

La ora 18, eu eram "ca noua"...putin slabita si somnoroasa. Am avut cea mai mare "pofta de dormit". Cand mergeam sa alaptam (m-am chinuit muuult deoarece rareori copilului ii era foame si manca si el ceva, fiind hranit cu lapte praf dupa ce plecam noi ca el sa nu moara de foame) eram cea mai fericita ca petrec timp cu el.

Abia asteptam sa ajung acasa, sa fim amandoi, impreuna cu tati. Starea lui se complicase in urma unui icter urat. Atunci, am fost disperata, acum sfatuiesc proaspetele mamici sa nu se panicheze, totul o sa fie bine!

Am avut o perioada de spitalizare, trecand prin toate starile posibile, cu muuult ceai si multe compoturi si vizita aproape zilnica din partea sotului care mi-a fost alaturi mereu.

Ajunsi acasa, am fost eliberata de tot stresul spitalului si imbratisata de toata linistea si bucuria familiei. Soacra, ne-a ajutat enorm de mult cu ingrijirile copilului, primul infasat si prima baita (la care am fost panicata ca apa e prea fierbinte).

Dupa 2 luni, am avut curaj sa il spal eu. Azi, bebe Rares impline?te 1 anisor, impreuna cu mine. Crestem amandoi. Invatam amandoi. Dar cel mai important, avem cea mai frumoasa familie, plina de iubire!

Curaj tuturor mamicilor, proaspetelor mamici care sunt la inceput de drum. Informati-va si iubiti-va copiii!

(Florentina, Tulcea)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste