MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Mamici si viitoare mamici, ma numesc Cristina, am 25 de ani si sunt mamica a doi baietei frumosi si sanatosi. Astazi vreau sa va povestesc experientele mele de nastere, si voi incepe cu prima dintre ele.

Prima nastere a fost in anul 2016 la Spitalul Municipal Lupeni, judetul Hunedoara.

Povestea primei nasterii incepe cam asa: Am avut o sarcina usoara si frumoasa, insa de prin luna a 7-a au inceput arsurile care erau foarte groaznice si ma apucau in fiecare seara in jurul orei 1, evident ca aceste arsuri nu-mi treceau cu nimic, imi treceau doar dupa ce vomitam.

Desi dupa calculele domnului doctor Neamtu ar fi trebuit sa nasc in noaptea de 31 spre 1 Ianuarie, piticul meu a vrut sa se nasca in zi sfanta, mai precis pe 7 Ianuarie 2016, de aceea cel de-al doilea nume a fost Ionut.

Toate au fost bune si frumoase pana la momentul inceperii contractiilor, ele au inceput pe la ora 3 dimineata, nu am sunat la salvare fiindca spitalul era la 5 minute distanta de mine. Am ajuns la spital cam pe la ora 3:30, acolo m-a preluat o asistenta si mi-a facut fisa de internare.

Dupa aceea m-au dus la sala de travaliu, acolo m-a pus la un aparat sa ii monitorizeze bataile inimii la bebelus! Asistenta sefa de la sala de travaliu a fost foarte draguta, insa am avut o experienta foarte neplacuta in sala de travaliu, mi-au fost furati niste bani de catre o alta fata de etnie roma ce se afla cu mine in acea sala (deci aveti mare grija).

Dupa aproape 12 ore de travaliu (care pentru mine a fost un chin) a venit si mult asteptatul moment al nasterii, am nascut la ora 14:53 un baietel de 3.170 grame si 50 cm, in timpul nasterii am fost taiata jos pentru a putea naste mai usor, am fost cusuta si dupa m-au dus in salon, acolo am stat 5 zile singura si m-am plictisit foarte tare.

Pe bebelus l-am vazut abia a doua zi cand am fost chemata sa il alaptez! In spital era foarte curat si aveam toaleta si dus in salon, acesta era un avantaj pentru mine pentru ca abia ma puteam misca, din cauza cusaturilor.

Pe bebelus il alaptam din 3 in 3 ore, insa cand am ajuns acasa, il alaptam la cerere.

A doua nastere a fost anul acesta in luna Martie la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, judetul Olt

Dupa calculele medicului ar fi trebuit sa nasc pe data de 18 Martie, insa piticul meu a vrut sa vina mai repede pe lume si s-a nascut pe data de 12 Martie.

Si aceasta sarcina a fost usoara si frumoasa, cu mici exceptii din cauza arsurilor care nu-mi dadeau pace pe timpul noptii.

Ca si la prima nastere contractiile au inceput tot spre dimineata, doar ca de aceasta data au inceput pe la ora 2:00, am stat pana la ora 5:30 sa vad daca am contractii regulate dupa care am sunat la salvare, salvarea a venit la ora 6:30.

Cand a ajuns mi-au luat tensiunea si m-au intrebat care este durata si intensitatea contractiilor, am ajuns la spital la ora 7:20, acolo am fost preluata de o asistenta pentru a-mi face fisa de internare, dupa aceea am urcat la sala de nasteri, acolo m-au pus la ecograf si mi-au zis ca piticul meu are in jur de 3.800 grame (nu mi-a venit sa cred pentru ca am avut o burtica mica) si am dilatatie de 5 cm.

Dupa ecograf, am ajuns pe masa de control cu dilatatie de 8 cm, insa mi se oprisera contractiile, mi-au facut o injectie sa-mi provoace din nou contractii si la ora 9:15 am adus pe lume un baietel de nota 10 avand 3,750 grame si 53cm.

Ca si la prima nastere am fost taiata si cusuta. Dupa ce am nascut am fost dusa in salon, iar la 4 ore dupa nastere mi-a fost adus bebelusul in salon in patutul lui, l-am avut non-stop langa mine timp de 3 zile pana ne-am externat.

In fiecare dimineata ma chemau la baie cu bebelusul, iar pe mine ma chemau la tratament. Personalul a fost foarte dragut si atent, iar tot timpul era curatenie, veneau de 3 ori pe zi si spalau prin saloane.

Acestea au fost experientele mele si sper sa va prinda bine si voua.

O zi frumoasa!

(Cristina)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste