MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Va scriu acum dintr-un salon al Maternitatii Bucur. Sunt internata din 20 aprilie, atunci cand bebelina a considerat ca e vremea sa cunoasca lumea de afara. Doar ca momentul ales a fost cam...prematur.

In ziua aceea, adica la aproximativ 36 de saptamani de sarcina, am inceput sa am niste contractii foarte puternice, din 2 in 2 minute, care au culminat cu o sangerare. Am chemat ambulanta, contractiile deveneau tot mai greu de suportat...

Travaliul a fost foarte scurt, membranele s-au rupt, ceea ce a provocat o expulzie foarte violenta a placentei de uter, in urma careia eu am inceput o hemoragie foarte puternica.

Am fost anesteziata general, iar doctora impreuna cu echipa sa s-au straduit vreme de cateva ore bune sa stopeze sangerarea uterului. Am stat o noapte la reanimare, mi s-a facut o transfuzie de sange, am purtat sonda si branule cu diferite substante/antibiotice.

Acum ma recuperez ok. Partea cu adevarat trista a fost ca acea expulzie agresiva a afectat-o pe bebelina, care a fost dusa la terapie intensiva cu un ritm cardiac anormal, un Streptococ de tip B care s-a activat chiar in momentul nasterii premature, si o Proteina C reactiva.

A fost intubata, caci nu putea respira singurica, i se administreaza si acum antibiotic pentru cele 2 inflamatii.

Tubul de oxigen a fost scos dupa 5 zile, iar mie mi s-a spus sa folosesc o pompita pentru a incepe sa o hranim cu laptele meu. De 2 zile au adus-o la mine in salon, intrucat analizele au iesit mai bine, iar acum incerc sa o obisnuiesc sa pape direct de la san.

Este o bebelina puternica si sper sa fie asa in continuare. Este posibil ca in cateva zile sa obtin externarea, dupa ce se va finaliza tratamentul cu antibiotic.

Momentele acestea dificile lasa rani, insa important este sa gasim mereu resurse pentru a ne vindeca si pentru a merge mai departe. Si ce resursa mai buna decat o minune mica formata in propriul pantece care a luptat inca din primele zile de viata?

(Alessandra, Bucuresti)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste