Nastere naturala la Maternitatea Filantropia din Bucuresti, cu domnul doctor George Iancu

Dupa sapte luni de incercari, cele doua liniute pe testul de sarcina ne au venit cadou de Sarbatori, in Decembrie, fix in luna in care ne luasem gandul. Fiind mutata in Bucuresti doar de cativa ani, nu aveam un medic ginecolog pe care sa il cunosc, aveam doar recomandari de la prietene/colege/vecine.

Toate experientele mele medicale fusesera doar la Regina Maria, unde aveam si un abonament, ceea ce ma facea sa imi doresc sa nasc tot acolo. Doar ca destinul a avut alte planuri cu mine si m-a dus catre cel mai bun medic pe care si-l poate dori o femeie, un OM caruia efectiv nu ai avea ce sa ii reprosezi.

Cautand pe Internet, forumuri, am gasit cateva povesti de nastere cu domnul doctor George Iancu, de la Filantropia, povesti unde era descris fix asa cum cautam eu un medic: profesionist, bland, precaut, care sa nu caute probleme acolo unde nu exista, care nu asteapta bani, care incurajeaza nasterea naturala, un medic asa cum toti ar trebui sa fie.

M-am prezentat la camera de garda unde am gasit un George Iancu tanar, suuuper ocupat, dar bland si atent la mine. Atunci am vazut pentru prima oara punctuletul mic, mic, care astazi imi face viata implinita, desi plange si ma face sa fiu atat de vulnerabila.

Noua luni au trecut foarte repede, am facut doar analizele uzuale unei sarcini fara risc, mai putine ecografii probabil decat mi-as fi dorit, fara vitamine inutile, ovule, etc. In luna a opta am aflat intamplator, de la o alta gravida, ca domnul doctor face consultatii si la un cabinet privat.

Dumnealui nu mi-a zis acest lucru nici macar o data, si m-a vazut doar la spital unde nu am platit niciodata, nimic. Am trecut de cele 40 de saptamani, iar bebe nu mai venea. La 40 saptamani si 2 zile, domnul doctor era de garda si m-a chemat la control, unde avea sa-mi gaseasca un col tocmai bun de nastere.

M-au cuprins milioane de emotii, avand in vedere ca nu aveam nici un semn ca as naste, nu dureri, contractii, nimic. La 12 fix avea sa mi rupa apa, iar la 16.45 am vazut cel mai minunat omulet din lume, a carui inimioara a batut noua luni in mine, si care plangea cat sa il auda tot etajul. La fel plangea si mami.

Salonul de travaliu, unde am si nascut arata fix ca un salon de la privat, eram singura, din pacate in acea zi am fost patru sau cinci femei care am nascut aproximativ in acelasi timp, iar domnul doctor, moasele, asistentele si singurul anestezist alergau, la propriu, dintr-un salon in altul.

In ciuda acestui lucru, nu m-am simtit nici o secunda in nesiguranta. Domnul doctor era la fel de calm si Zen, asa cum era si la controale, lucru pe care l-am apreciat foarte tare. Venea constant sa-mi verifice dilatatia, mi-au facut si epidurala, ca la final sa-mi scoata bebelusul cu ajutorul unei ventuze. Totul a fost perfect, nu m-a taiat, nu m-am rupt, nu m-a cusut, iar in timp ce asteptam sa iasa si placenta, eu ii trimiteam sotului fotografii cu bebe, toata durerea a trecut instant.

Am ales sa platesc pentru o rezerva in care sa stau singura, desi rezervele normale erau de doar doua persoane. Am avut pat cu telecomanda, probabil daca aveam cezariana ma ajuta, aer conditionat, tv, baie proprie, fix ca la privat. Am platit la final pentru cele doua nopti 800 de lei. Mult, putin, nu stiu, stiu doar ca a fost perfect. Aveam telefon unde chemam asistente sa ma ajute cu orice aveam nevoie.

Intr-una din seri a venit si un consultant in alaptare, care mi-a explicat/aratat destul de multe lucruri. Bebelusul a stat cu mine in camera din prima seara. Mancarea, de asemenea ok, desi pentru mine nu este relevant acest lucru.

Domnul doctor a venit Sambata de acasa, special, sa ne vada pe toate cele care nascusem cu dumnealui, desi niciuna nu eram un caz mai special, si puteam fi vazute si de catre medicul de garda, fara nici o problema. Voi recomanda tuturor acest medic, si sper ca povestea mea sa ajute si alte gravide, asa cum m-au ajutat si pe mine povestile altor mamici.

Voi recomanda tuturor acest spital, nu zic ca este totul perfect (mare parte din asistente, infirmiere asteapta atentii), insa este asemanator ca la privat in ceea ce priveste conditiile de cazare, sectia de terapie intensiva este super echipata, iar medicii sunt foarte, foarte buni, aproape fara exceptie. Pentru mine a fost suficient.

(Mihaela, Bucuresti)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Sâmbătă 21 Octombrie, 2017

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Bucuresti | Dr. George Iancu | Spitalul Filantropia Bucuresti

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook