Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Dupa 3 luni de cand am ajuns in Belgia am aflat ca sunt gravida. Imi era teama de necunoscut de limba (flamanda) eu care nu stiam nici engleza nici franceza.

Am ajuns la un medic ginecolog din Belgia prin niste prieteni. Cand am intrat se simtea teama pe fata mea. Doctorul m-a asigurat ca va invata romaneste pentru mine si ne vom deacurca de minune:))).

Dar am avut alaturi pe nasa mea care m-a ajutat la tradus. Controale periodice. Daca aveam programare la ora 7:30 atunci intram, nu mai repede nu mai tarziu, ceea ce pt mine a fost waw.

Au trecut 9 luni si apa s-a rupt inainte cu 1 zi de termen. Am plecat la spital seara la ora 10 cu sotul, cu bagajul meu, ca la hotel:))). M-a bagat intr-o sala cu aparate pe mine si gata.

Am cerut epidurala si 12 ore am stat relaxata, fara dureri. A venit momentul cand am simtit ca puiul nostru vrea sa ne vada. In 5 minute a venit. Tatal a fost rugat sa taie cordonul dar a refuzat:))) l-a lasat cu cordonul pe mine jumatate de ora, dupa care i-a taiat cordonul si asa murdar l-a pus la san. Dupa 20 minute l-au luat, l-au pus pe un pat langa mine si l-au sters, masurat.

In tot acest timp copilul era in salon cu tatal iar eu taiata in 3 locuri si rupta eram singura la dus. M-au dus in salon cu copilul si sotul si ne-a cazat pentru 3 zile:))) am stat 3 zile, am dormit cu copilul meu in pat.

Meniu in fiecare zi, ce vroiam sa mananc si sa beau. Doctorul imi batea la usa cand dorea sa intre. Patul imi era schimbat de 3 ori pe zi. Copilul nu mi-a fost luat 1 secunda de langa mine. Tot personalul a fost waw.

Pot spune ca eu chiar daca am nascut in spitalul de stat Sint Marten din Mechelen regiunea Antwerpen, pot spune ca era mai ceva ca unul privat din Romania.

Am avut parte in spital de exercitii pentru vagin, pentru recuperare, pentru ingrijirea copilului. Sper ca si in Romania sa existe asa ceva si copiii sa nu mai fie luati de langa mamici.

(Andra, Belgia)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste
Andrei si pietricica
babyboom 20 23 mai 2021
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!