MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Vreau sa impartasesc cu voi cum a decurs nasterea mea aici in Germania. Locuiesc in Germania mai exact in Öhringen, am venit aici in Martie 2015 si in Aprilie am nascut. Pe 04.04.2015 la ora 4 dimineata au inceput durerile, mi-am trezit sotul si am plecat la spital, eram foarte speriata, nu cunoastem limba deloc, am ajuns acolo le-am explicat cat am putut.

M-a dus intr-o camera si a inceput sa ma consulte, sa vada cum bate inima la copil, cat m-am dilatat. Eram dilatata doar 2 din 10 si mi-a spus ca mai am de asteptat, mi-a sugerat sa ma duc cu sotul la magazin sa ma plimb sa mai cumpar ce e necesar pentru copil ca si daca stau in salon stau degeaba.

Am plecat, ne-am plimbat cam 3-5 ore dupa care am revenit la spital si a inceput iar sa ma controleze, sa vada cat m-am mai dilatat, eram doar 4 din 10, simteam ca innebunesc, durerile erau din ce in ce mai mari.

La 22 s-a schimbat tura la spital, eram speriata pentru ca nu stiam sa explic si la doamna ce intra pe tura, ce controle mi s-au facut pana acum dar spre surprinderea mea a venit la mine, mi-a spus daca sunt doamna Nicu, i-am spus da si a zis ca pana dimineata sunt pe mainile ei.

Am rasuflat usurata. Pe la 24 ma luasera dureri groaznice, nu mai puteam, asistenta se uita la mine si zicea ca nu imi poate face mare lucru pentru ca eu in Romania aveam sarcina supravegheata pe un vocabular scris in romana si ele nu intelegeau daca e timpul sa nasc sau nu...

Pe la 2:30 a sunat la doamna care se ocupa cu epidurala pentru ca pur si simplu nu mai puteam. Spre surprinderea mea era o romanca. Imi venea sa ii pup si mainile cand am vazut-o, mi-a facut injectia, mi-a umplut camera de aparate pentru inima, m-am panicat dar am avut noroc ca sotul meu a fost langa mine minut cu minut nu m-a lasat balta deloc...

Dupa aproximativ 30 minute de la epidurala am simtit ca mi s-a rupt apa, si incepea corpul sa ma forteze sa imping, am nascut repede un baietel sanatos de 3.450 grame pe care imediat mi l-au pus pe piept, sotul i-a taiat cordonul. Dupa aceea l-au luat la masurat, cantarit, analizat, facut poze.

Mi l-au pus inapoi in brate dupa aceea m-au luat cu patul si m-au dus cu sotul meu in camera si acolo ne astepta un cos plin cu cadouri din partea spitalului. Cat am stat in spital nu am avut nevoie decat de produse de ingrijire pentru mine, copilul a avut tot de la pampers pana la haine, creme, prosop, lapte (in caz ca nu am destul san) si alte lucruri pentru el...

In camera aveam si baia, deci nu trebuia sa ma misc mult sa ajung la baie, veneau mereu la mine asistentele sa vada suntem bine, daca mai pot, daca vreau sa imi ia copilul sa ma odihnesc si alte lucruri care m-au lasat masca.... Mancarea? Hmm era mai ceva ca la restaurant, mi-a dat un meniu sa imi aleg ce vreau sa primesc cat stau in spital si am spus ca egal ca si asa nu inteleg ce scrie pe meniu!

Dimineata imi aducea o cana mare de cafea, unt, paine, gem, sunca, cascaval, salam. La amiaza felul intai o ciorba, si felul doi primeam mereu doua snitele cat doua palme, cu paste, cu sos si la desert inghetata si ciocolata... Atat eu cat si copilul am avut parte de cele mai bune ingrijiri fara sa bag un cent in buzunar la asistenta...

Cand am plecat acasa ne-a mai urat inca odata sa fim sanatosi si ca ne mai asteapta pe la ei... Sunt multe de povestit dar ar trebuit sa scriu 3 zile cat de bine si frumos esti tratata aici si nu ti se cere nimic in schimb, plus ca asigurarea iti plateste absolut totul... Va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi pana la sfarsit si va doresc multa sanatate la toate mamicile!

(Ema, Germania)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste