MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4

Am nascut in urma cu 1 an la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Targu-Mures, nascand cu 3 medici de garda printre care unul era cu cezariana doctor Simon, doctor Ivacson, doctor Becze. Am nascut la 42 de saptamani fiind nastere provocata fara epidurala, natural, o fetita de 4.030 grame si 58 cm de nota 9/10, pe data de 10 Iunie 2016.

Pe la 41 saptamani implinite am pierdut dopul (inainte ma informasem din toate punctele de vedere) ma panicasem, am facut dus, am luat bagajul si fuga spre spital. Mi-au facut controale, totul ook, dilatatie zero, m-au intrebat daca vreau sa fiu sub observatie, m-am internat.

FB IMG 1497115665307

Mi-a zis medicul cel care m-a luat in primire ca daca in 2 zile nu da semne sa vina de la sine imi va provoca contractiile. Au trecut cele 2 zile si nici o contractie nimic, numai decat ce bebelina tot ma lovea de parca batea la tobe de nu puteam sa stau in pat si nici in picioare ca imi venea sa imi bag mana si sa o scot afara de nerabdarea pe care o aveam de fericire.

Mi-au pus perfuzii cu Oxitocina si au mai trecut inca 3 zile fara contractii iar in urmatoarea zi fiind Vinerea mare spre amiaza prin Iunie si cu o zi caniculara pe la 10:40 minute am inceput sa ma dilat, iar pana la 11:25 minute m-am dilatat la maxim, i-am zis asistentei sa ii zica la medic sa vina (asistenta ma supraveghea) pentru? inceput aveam niste dureri usoare, mi-au rupt apa, am inceput sa imping si sa imping si fetita tot mai tare se impingea dupa care durerile persistau tot mai tare.

M-am dat jos de pe masa impingand si pe langa pat, nici asa nu se putea de imi venea sa mut muntii din loc asa dureri aveam...la un moment dat mi s-a facut rau si am vomitat, m-am dus inapoi pe masa, m-au taiat si tot mai tare cu forta, de m-au lasat puterile si respiratia, mi-au pus oxigen si mai si imi apasa medicul pe burta. I-am zis sa nu ma mai apese ca nu mai pot, la un moment dat m-a apasat fara sa vreau si l-am prins o data de gat sa termine cu apasatul ca nu mai pot, fetita fiind blocata intre peretii bazinului, nu mai putea trecea de umeri...Medicul (cel care m-a luat prima data in primire) tot era alb ca varul de mai avea putin si facea infarct, a dat fuga spre forceps a si fugit, a pus forcepsul si am simtit o expulzie usoara, nedureroasa.

Intr-o secunda am auzit-o cum plangea, am avut un sentiment de nedescris, plangeam de fericire. M-au cusut finut (din spusele unui asistent) fiind si o cusatura mare. Doctorul fiind si el fericit ca s-a terminat cu bine totul. Dupa o jumatate de ora mi-au adus fetita, am si alaptat-o cu bine. M-au ajutat enorm de mult tot sistemul incepand cu medici, asistente, rezidenti, moase si inainte si dupa nastere, au fost si sunt o echipa de milioane fara sa se fi asteptat de la ceva desi puteam sa le dau bani dar NU AM VRUT!

Nici nu ma asteptam sa fie atat de exemplari, am avut niste medici extraordinari de nota 10*, am avut si conditii bune fiind si spital de stat. Am vrut sa nasc natural chiar daca fetita era mare si am reusit, mi-a zis medicul ca pot numai sa vreau, a fost totul ok...

Toata nasterea a durat o ora, a fost greu dar a meritat totul! As mai naste natural daca e sa fie pentru ca imi doresc tot pe natural, am avut o sarcina fara probleme cu final fericit si implinit! Mamici, fiti curajoase, increzatoare si ganditi numai pozitiv!

(Andreea, Targu Mures)Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste