Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Povestea noastra a inceput in August cand am aflat ca o sa avem un copilas, ne doream de mult si am zis a incercam si am avut noroc din prima.

Am ales sa mergi la doctor Salavastru, pe parcursul sarcinii nu au fost probleme si ne-am inteles foarte bine. Am stabilit ca o sa incercam sa nasc natural daca nu intervine nimic.

La 41 de saptamani domnul doctor a decis ca trebuie sa ma internez sa ii provoace nasterea deoarece bebe nu dadea semne ca vrea sa vina.

Joi la ora 8 m-am dus la spital, m-au internat si am fost dusa in salon, a venit doctorul m-a controlat si a zis ca o sa imi faca un Calciu sa imi declanseze nasterea...nu mi-a facut nimic. A doua zi la fel, monitorizare bebe, control si nici o injectie de declansare, doar ca noaptea am inceput sa am contractii suportabile la 5 minute.

Am anuntat o asistenta si a zis ca nu sunt de nascut, sa stau in pat...pana dimineata s-au rarit, a venit doctorul m-a controlat si a zis ca ar prefera sa nasc a doua zi cand e el de garda...nici azi nimic sa grabeasca nasterea...toata ziua am avut contractii suportabile, spre seara cam pe la 6 au inceput sa doara rau si asistenta a zis ca mai asteptam.

Pe la 11 le-am zis ca nu mai pot, sa imi faca ceva, asistenta statea pe patul de langa mine si imi zicea ca nu stie ce sa imi faca, dar sa incerc sa imi sun doctorul...l-am sunat dar nu s-a deranjat sa vina doar ca a vorbit cu medicul de garda doamna Denciu care a venit sa ma controleze foarte suparata ca am indraznit sa imi sun doctorul cand este medic de garda...dar pana atunci nu se deranjase sa se uite la mine...

Tot atunci mi-au pus o perfuzie cu ceva vitamine cred si o injectie cu NoSpa...dupa care m-au dus in sala de nasteri ca urlam prea tare si le deranjam... Dar toate ziceau: "Lasa ca tu nasti cu doctorul tau dimineata..."

Si asa am stat cu dureri groaznice toata noaptea...intre timp in sala alaturata a nascut o fata si in loc sa o incurajeze urlau la ea ca omoara copilul, ca nu impinge bine si ca ea raspunde pentru ce o sa se intample...si asta m-a speriat groaznic, ma gandeam ca poate nici eu nu o sa pot sa imping si o sa ii fac rau puiului?.

Dupa ce au terminat cu nasterea de langa, doamnele au luat o pauza de cafea si comentau ca de ce ma stramb asa, ca doar nu ma doare asa rau...ca si ele au nascut si nu au facut asa...si sa nu mai tremur ca nu o sa am putere sa imping copilul.

Pe la 7 dimineata strig la asistenta sa ii spun ca trebuie sa imping...a venit m-a controlat si a zis ca am dilatatie completa si sa incerc sa imping pe pat asa, sa vada cum ma descurc evident ca era o pozitie tare aiurea si nu am reusit, noroc cu moasa care m-a sfatuit sa stau pe vine langa pat si sa imping asa...

Am facut asa de cateva ori si au zis ca e timpul sa ne urcam pe masa...unde au constatat ca mai e un pic si iese copilul si au inceput sa alerge in toate partile..cheama neonatologul, mai cheama o asistenta, era haos total...

Mi-au explicat cum si cand sa imping (adica sa faca caca, asa ziceau) si mi-au facut epiziotomie (care nici la 6 saptamani nu era vindecata) am impins de cateva ori (de am crezut ca o sa imi explodeze capul) si a iesit minunea... un baietel de 3960 grame... cu circulara de cordon si lichid verde.

Mi l-au adus sa il vad si au plecat. Erau cele mai noi falcute pe care le-am atins. Dupa am fost mutata in salon, la ceva timp a venit sotul si a zis ca bebe e la terapie intensiva... la inceput am zis ca poate trebuie sa il supravegheze sau ceva.

Dupa putin timp a venit Neonatologul si zis ca bebe nu e bine, ca are o infectie la plamani si nu respira bine...nu stiu cum am reusit sa ajung la terapie intensiva ca era in capatul celalalt de spital si l-am vazut pe mititel cu masca de oxigen si plin de fire si perfuzii... Saracul gafaia si era vinetiu...am crezut ca o sa lesin...

Mi-au zis ca a luat o infectie de la mine (am avut toate analizele la zi si toate bune ). A stat 5 zile la terapie intensiva dar starea lui se imbunatatea in fiecare zi...

Cand ne-am externat am aflat ca e posibil sa aiba si ceva probleme neurologice, cel mai probabil a ramas fara aer din cauza cordonului. In prezent e bine, avem 6 saptamani si se dezvolta normal....

A fost o experienta terifianta desi trebuia sa fie ceva minunat...asistentele sunt niste scarbe si doamna Denciu e groaznica.. Doctor Salavastru foarte bun ca doctor dar nu vine la nastere daca nu e de garda si eu chiar aveam nevoie de el in seara aia...era singurul in care aveam incredere.

Dupa nastere a venit aproape in fiecare zi sa vada cum sunt dar chiar nu a mai contat...bani nu am dat decat la moasa 100 lei si aia degraba ca m-a cusut groaznic... doar la Neonatologie asistentele si doctorii sunt minunati, doamna care a avut grija de puiul meu in spunea in fiecare zi cum se simte si ce tratament ii dau, nici bani nu a acceptat...

(Oana, Piatra-Neamt)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste