MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Am 28 de ani si sunt mamica unei printese minunate in varsta de 4 ani, urmand ca in vara aceasta sa aduc pe lumea cea de-a doua printesa.

Eu si sotul meu ne-am dorit foarte mult copii, iar cand am primit vestea ca visul ni se va implini pentru prima data am fost foarte emotionati si ne-am purtat ca niste parinti responsabili. Primul lucru a fost sa imi gasesc un medic ginecolog.

Primul contact cu doamna doctor, al carei nume prefer sa nu il mentionez, a fost putin frapant, punandu-ma efectiv pe pat, unde mi-a facut ecografia endovaginala, exclamand: “A, uite, esti gravida! Vrei sa-l pastrezi?”. Pai da, daca m-ati fi intrebat mai intai de ce am venit, va puteam spune si eu acest lucru, mi-am zis in minte.

Mi-a dat fisa gravidei, cu perioadele urmatoarelor controale si lista de analize, “pe care sigur nu o sa le faci”. Surpriza, doamna doctor! Am dat o caruta de bani pe analize, dar le-am facut pe toate si m-am prezentat cu regularitate la controale.

Pe 4 Decembrie m-am internat, urmand sa nasc in aceeasi saptamana, dupa spusele doamnei doctor. Speram din tot sufletul sa pot naste natural, fiind si incurajata de raspunsul doamnei, ca “e mica si trece”. Dupa 3 zile de internare fara nicio vizita din parte doamnei si o discutie telefonica pe care a avut-o cu parintii mei, doamna doctor s-a prezentat seara, m-a chemat la vizita si mi-a zis ca nu sunt de nascut si daca nu imi convine sa cer externarea.

M-a dezamagit profund, asteptandu-ma la alt comportament din partea dansei. Era normal sa intreb, fiind primul copil si mai ales in conditiile in care stia ca de la 26 de saptamani aveam colul deschis. Pe 7 Decembrie mi-am luat frumos bagajelul, externarea si am plecat acasa, jurand sa nu mai calc acolo.

Duminica seara, pe 9, au inceput contractiile, care desi nu erau dese m-au trimis la spital. Am plecat la Municipal, unde a trebuit sa mint ca a plecat medicul care ma urmarea din tara si am venit la cel mai apropiat spital. Aveam dilatatie 1 cm. Pana Marti dimineata mi s-au facut calmante, insa contractiile erau tot mai puternice, iar dilatatia aceeasi.

De garda era domnul doctor Silviu Pruna, un om caruia ii voi ramane recunoscatoare toata viata. Dansul mi-a recomandat operatia de cezariana, pentru a nu pune in pericol viata mea sau a fetitei, spunandu-mi ca o nastere naturala ar fi putut avea consecinte grave atat pentru mine, cat si pentru copil. Dupa o sesiune zdravana de plans, am acceptat operatia si in aceeasi zi, pe 12 Decembrie, a venit pe lume printesa noastra, care nu a fost asa de mica, ci a avut 3080 grame si 48 cm.

Atat domnul doctor, cat si restul personalului s-au purtat foarte frumos. Am stat in salon cu 5 paturi, cu baie proprie, si cu bebeii in camera. Salonul era curat, accesul vizitatorilor limitat.

(Ramona, Ramnicu Valcea)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste