MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4

Buna ziua,

Pe data de 13 mai 2013 m-am internat la Spitalul de obstetrica si ginecologie Cuza Voda, Iasi, fiind in saptamana 39 de sarcina, o sarcina destul de grea, deoarece ultimele 3 luni am fost nevoita sa stau numai in pat, avand contractii dese si copilul fiind cu capul foarte jos.

La internare a fost totul bine, in salon am fost 5 viitoare mamici, fiecare pe cate un pat (mentionez acest lucru deoarece sunt si exceptii, sunt puse cate 2 persoane pe un pat), cu toaleta (WC, cabina dus, chiuveta) la fiecare 2 saloane, cu o chiuveta in camera, deci din punct de vedere igienic a fost ok.

Personalul s-a purtat frumos. Am avut noroc de o noapte ploioasa, ce m-a ajutat putin sa ma odihnesc, caci erau mult prea mari emotiile, mai ales ca erau sanse mari sa se declanseze nasterea inainte de zorii zilei. Am impartasit cu colegele de salon bune si rele din perioada sarcinii si timpul a trecut repede. Cat am stat internata la gravidute, mi-a fost monitorizat din 3 in 3 ore copilul-mi s-au facut teste, traseu si din 3 in 3 ore mergeam la cabinet pentru a i se asculta inimioara. Asistentele s-au purtat frumos, insa, ce nu mi-a placut in spital, e faptul ca, in momentul in care am fost internata si pusa pe patul unei paciente ce tocmai fusese externata, infirmiera nu a venit sa schimbe lenjeria...:(, bila neagra din pacate.

Pe data de 14 mai, la prima ora, am mers in sala de operatii, unde, in urma interventiei (cezariana cu anestezie locala) am devenit mamica de fetita, un bebe frumos, sanatos, de 2450g si 50cm. Operatia s-a desfasurat fara probleme. Am fost dusa la salon, unde, in maxim o ora mi-a adus si fetita pentru a o pune la san(un prim contact mama-copil). A urmat o zi lunga, de "refacere", cu multa durere, dar norocul a fost ca personalul s-a purtat ireprosabil; noaptea, insa, m-a parasit norocul si am constatat ca nu toti cei ce lucreaza in sistemul sanitar sunt draguti si isi fac meseria cu daruire...sau macar...sa si-o faca :(...a trecut cu greu noaptea, dar gandul ca a doua zi urma sa ma mute in salon cu bebe ma facea sa zambesc; a doua zi am fost mutata de acolo intr-un salon cu 2 mamici, fiecare cu bebelusul ei; am stat 2 zile impreuna, cadrele medicale de aici ne-au stat mereu la dispozitie pentru orice problema, atat asistentele de la mame, cat si cele de la bebelusi; a treia zi, am fost toate 3 mamicile externate, toate fericite, cu copii sanatosi:)

Inainte de operatie am fost pusa sa semnez mai multe documente, prin care contientizam diversele probleme ce pot aparea in momentul nasterii. Sarcina a fost o perioada plina de bucurie, dar nu lipsita de griji, nasterea in sine a fost destul de grea, dar plina de fericire si implinire, iar acum traiesc frumos, alaturi de sot, doi copii minunati si un catel:).

A fost o experienta unica, netraumatizanta, sa zic asa:).
Doresc burticutelor sa se bucure de sarcina si sa mearga in spital cu zambetul pe buze, fie ca e spital de stat, fie privat; copiii iti lumineaza viata!

Viorica (Iasi)Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste