Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Minunea s-a intamplat intr-o dimineata insorita de Mai. Dupa o noapte in care abia am reusit sa inchid ochiii 2-3 ore de emotie, m-am trezit, mi-am luat bagajul, sotul si mama si am plecat spre maternitate.

Eram programata pentru cezariana. Pe drum ma rascoleau tot felul de ganduri si mereu imi venea in minte "azi este ziua in care viata mea se va schimba, de azi voi fi mama".

Simteam in acelasi timp nerabdare si emotie: urma sa-mi cunosc bebelusul dar ma rascolea si teama de operatie si tot ce presupune o interventie chirurgicala: era prima operatie din viata mea, prima perfuzie, prima branula, prima anestezie.

Am ajuns la maternitate un pic dupa ora 07.00 si dupa formalitatile de la camera de garda am fost rugata sa ma schimb si dusa la monitorizare. Dupa cateva minute mi-a fost recoltat si sange pentru analize. In scurt timp am fost mutata in rezerva (am optat pentru inchirierea unei rezerve single pentru a putea sa-i am aproape si pe cei dragi si pentru ca ma gandeam ca o sa am nevoie de ajutor dupa operatie avand in vedere ca in ziua respectiva nu aveam voie sa ma misc, nu am regretat o clipa aceasta decizie, daca ar fi sa mai nasc inca odata la fel as proceda).

In rezerva am discutat cu anestezistul si asistenta sefa care mi-au pus niste intrebari despre istoricul meu medical si mi-au explicat ce se va intampla.

In operatie am intrat la ora 12.30, am mers in sala de operatie pe picioarele mele dar emotiile atinsesera nivelul maxim. In sala de operatie mi-a fost administrata anestezia rahie si m-am intins pe masa. La scurt timp l-au scos pe bebe, l-am vazut imediat, l-am pupat si cam atat, nu am putut scoate un sunet gatuita fiind de emotii.

Ulterior am fost curatata si cusuta si apoi mutata direct in rezerva unde ma asteptau mama si sotul. M-a ajutat foarte mult prezenta lor atat fizic cat si psihic. M-au incurajat tot timpul si m-au ajutat cu lucrurile care nu le puteam face eu in prima zi pentru ca nu ma puteam ridica din pat.

Pe bebe l-au adus in maxim 30 minute de cand am ajuns in rezerva si mi l-au pus la san, aveam deja colostru :). Mi-a placut foarte mult ca se incurajeaza alaptarea si in cazul meu (pentru ca eu asa am solicitat) mi l-au adus sa suga de fiecare data cand se trezea (in prima zi) apoi din a doua zi, dupa ce m-am ridicat, mi l-au lasat definitiv.

In cateva ore anestezia se dusese dar durerile pe care le-am simtit au fost suportabile. Calmante mi s-au administrat pana a doua zi dimineata, apoi nu am mai avut nevoie. M-am ridicat din pat cu ajutorul infirmierelor si am simtit doar ca ma tinea ceva in zona operatiei, nicidecum acele dureri cumplite de care auzisem.

In dimineata celei de-a treia zi eram deja externata si ma puteam misca foarte bine. Operatia era foarte finuta (parea ca am o linie trasa cu un creion) si asta datorita profesionalismului domnului doctor Sorin Badescu.

Experienta mea la CF.2 a fost una foarte placuta: maternitatea curata, asistentele si infiermierele foarte dragute si serviabile, medicul meu s-a comportat exemplar si am ramas placut surpriza si de profesionalismul si dedicarea de care dau dovada medicii neonatologi. Daca ar fi sa nasc a doua oara as face aceeasi alegere :).

(Ioana, Bucuresti)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste