MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Doamne! Ideea de a va povesti aici cum am nascut eu ma face mica, mi se induioseaza inima si ma trimite in timp, acum 31 de ani, aproape. De cand ma stiu mi-am dorit doi copii: normal, ca tot romanul acelor ani, primul trebuia sa fie baiat! Eh! Am doua fete-acum deja femei maritate, "la casa lor", si, deocamdata, un ispravnic de nepot!

Am nascut la Spitalul Judetean din municipiul Resita, cu doctor Marius Margan, acum medic in Timisoara, o fetita cu pielea alba, parul negru si ochii albastri in... 15 decembrie 1983.

Cea de-a doua nastere, tot in Resita in 13 februarie 1986 asistata de doctor Octaviana Apahideanu, a fost o adevarata aventura, dar fetita adusa atunci pe lume a fost, in acest mai, mireasa...

... Si nu inteleg cum acum, in mileniul III, femei educate aleg sa nasca in propria sufragerie, fara asistenta unui medic. Am fi fost cu doua-trei femei mai putin daca mi-ar fi trecut prin cap gandul!

Nu m-am gandit nicio clipa la momentul nasterii! Dupa cateva "nereusite" care mi-au marcat dureros acei ani, a venit un decembrie in care m-am rostogolit la Maternitatea orasulul. Am fost mereu "gravida cu probleme" asa ca, la inceput, nu m-am speriat vazand ca se aduna toti ginecologii in jurul meu si vorbesc criptat!

Abia cand m-au ajutat sa cobor de pe masa am intrebat ce se intampla. Doctorul Ionescu "cel mare"-asta pentru ca erau doi doctori cu acest nume-pentru care am inca tot respectul, mi-a spus bland ca va trebui sa mi se faca operatie cezariana pentru ca bebelusul meu "e cu nasul in vant". Mda, mereu a fost cu nasul in vant, indrazneata si invingatoare!

Imi amintesc apoi doar cum mi se descompuneau in creier multe cuburi colorate si, parca, cineva imi spunea ca am o fetita. Cu gatul uscat stiu ca am repetat de cateva ori, tare credeam eu, numele ei-sa nu cumva sa le treaca prin cap ca ar putea sa o boteze altfel!

Abia a doua zi de dimineata, cand a venit anestezistul sa stea de vorba cu mine, am inteles ca nu eu fusesem prima care imi vazusem puiutul. Si ca daca as fi nascut cu 30 de ani in urma, am fi murit amandoua. Alti 30 de ani...

Cand am luat-o prima data in brate... Noroc ca sunt o fiinta rationala si mi-am dat singura un ghiont sa ma desprind din uimire! Zilele ce au urmat mi-au fost cursuri pentru meseria de mama. Nu cred ca pot fi mereu de 10, dar m-am straduit sa primesc note bune si sa ne bucuram unii de altii.

(Cristiana, Resita)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste