Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Numele meu este Lucia, am nascut la SUUB prin cezariana cu D-ra Dr Irina Horhoianu. Nasterea baietelului meu ce s-a petrecut pe 3 februarie 2014 la ora 13:30 nu a fost tocmai placuta dar totul e bine cand se termina cu bine :).

Am nascut prematur la 31 de saptamani. Am inteles ca de vina ar fi fost bacteria e-coli pe care tocmai ce o tratasem si al carei rezultat iesise negativ, insa se pare ca acesta era un rezultat fals-negativ:)

Contractiile au inceput dimineata la ora 7, la spital s-a dorit o incercare de mentinere a sarcinii, facandu-mi-se 2 injectii de maturare a plamanilor piticului. Eu tot intrebam daca nasc natural sau prin cezariana, contractiile fiind din ce in ce mai dese si mai dureroase.

Intre timp am pierdut tot lichidul si in ciuda injectiilor facute impotriva dilatarii, aceasta evolua. Am pierdut de aici firul povestii datorita durerilor si m-am mai trezit pe seara cand mi s-a spus ca am nascut un baietel de 1.7 kg sanatos. Au urmat 3 saptamani de incercare a intregului spectru de antibiotice (disponibile in spital) deoarece eram in prag de septicemie si nu isi dadeau seama de ce!

Au aflat intr-un final ca detineam un stafilococ auriu (pescuit probabil tot din spital).

Referitor la spitalizare trebuie sa precizez ca asistentele de la sectia de prematuri mi-au lasat o impresie foarte placuta si am invatat foarte multe lucruri de ele, esentiale cresterii unui bebelus, in speta-prematur.

Doctora ce m-a operat verifica starea mea de sanatate cel putin o data pe zi, mi s-a parut implicata in caz si dornica de a ma trimite teafara acasa.

La spitalul SUUB se pune un accent deosebit pe alaptare. Inca de a doua zi asistentele m-au ajutat si mi-au explicat importanta alaptarii (in special a prematurilor care au o pornire mai lenta).

Doctora neonatolog nu a fost foarte prezenta cu explicatiile privind evolutia bebelusului, raspunsul intrebarilor mele soldandu-se cu invariabilul "din punct de vedere paraclinic evolueaza bine".

Acum suntem bine, bebe a recuperat frumos, are 4 luni si peste 5 kg.

(Lucia, Bucuresti)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!