Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
"Acoio" cum zicea fii-mea, desi incet incet observ ca "i"-ul merge spre "n"-"l", poate intr-o zi cu soare "r". Am nascut la Maternitatea Brasov, in primavara anului 2007, dupa o gramada de marsaluit prin zapada moale si destul de multe cani de ceai de zmeur- auzisem ca lucrurile astea ajuta la nastere...


DPN-ul era 13 martie. Aproape ca imi venea sa plang de ciuda, desi intre timp m-am maturizat si nu prea mai sunt superstitioasa. Mai ales dupa ce am auzit mai multe doamne mai in varsta cum ca numarul 13 le-a adus noroc in viata.

Dar pentru ca o noua lege a lui Murphy ar spune ca lucrurile dificile din punct de vedere medical trebuie sa se petreaca Sambata sau Duminica, am simtit o durere acuta si dorinte foarte dese de a merge la toaleta Duminica (in 11 martie).

Vorbeam pe Yahooo Messenger cu o tipa din Ploiesti parca, pe care o cunoscusem prin intermediul unui forum de discutii pentru mamici- in 2007 erau la moda fazele astea...Asa ca gluma "pai si ce faci ma mosesti online" s-a transformat in realitate si a trebuit sa mergem la Maternitate. Durerile s-au accentuat, desi dilatarea era minima(2,3) daca imi aduc bine aminte, astfel incat spre seara a fost nevoie sa imi rupa membranele.

Noaptea... Noaptea "au terminat" toate de nascut, inclusiv tinerica tunsa scurt careia i se inrosisera venele de la ochi ca in desene animate, chiar si mamica mai experimentata- atunci ii dadeam eu vreo 40 ani, cred ca unguroaica, hotarata, care in momentul in care nu i se dadea voie de catre asistente sa se ridice, s-a "enervat" si s-a ridicat in picioare, asa ca a si reusit sa nasca.

Nu inteleg de ce nu te lasa asistentele sa te ridici, am vazut emisiuni la televizor cu nasteri acasa in care pozitia stand departata de exemplu si aplecata imediat da roade, chestie care mi se pare si logica.

In fine...probabil ca nu vor sa riste un moment de neatentie in care poate scapa copilul si ..... iminentele si nesfarsitele discutii din Romania "cine e de vina pentru....".

Deci da, eu "copil docil", a trebuit sa stau cu niste curele pe burta, intinsa pe spate, "monitorizata", desi nu imi place sa dorm intinsa pe spate nici in conditii diferite de activitate, cand nu sunt gravida. Avand mebranele rupte a trebuit sa suport operatia de cezariana la 11.30 dimineata, pentru ca am inteles ca deja era risc fetal.

Cel mai mult m-a speriat un caz al unei doamne venita la spital spre dimineata si care a nascut mort, in patul de langa mine, un fat mentinut -intelegeam din discutii- cu ajutorul multor tratamente.

As fi vrut sa nasc natural, as fi vrut sa am minim 3 copii( chiar numele fetitei mele l-am ales dupa o colega draga de liceu, o evreica frumoasa si vorbareata dintr-o familie cu vreo 7 copii :) dar cred ca, din cauza operatiei de cezariana, nu imi voi implini vreodata visul de a avea o "casa plina" la orice ora din zi si din noapte.

Acum sunt insarcinata cu un baietel, dar doamna doctor mi-a spus ca datorita varstei- 38 ani- nasterea vaginala dupa cezariana e cam exclusa...Intre timp am avut o tentativa de a-i face fetitei mele un fratior, dar cred ca era prea mica ( avea doar un an si jumatate) asa ca incercarea mea dintr-o seara de a o culca ( a n+ 1 a incercare....) s-a soldat cu niste superpicioare in burta si un avort spontan.

Apoi am avut probleme cu ea, nu am avut loc la cresa, apoi cand am avut loc nu mai vroia sa stea- era deja "mare" - 2 ani si..., apoi a trebuit sa o operez la urechi in urma unei otite, apoi...problemele s-au tinut cam "lant" asa ca prietenii/fratii nostri sunt deocamdata papusoii care reprezinta eroi din desene animate....

Poate mi-as fi putut indeplini visul la New York, Oslo, Helsinki sau aiurea, altundeva...Nu stiu sigur...dar imi pare mai "sanatos" sa dau vina pe geografie decat pe fatalitate.

(G., Brasov)Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste