MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4

Am nascut acum aproape 10 ani un baietel la Maternitatea Cuza Voda Iasi. Am nascut prin cezariana la cerere, deoarece, recunosc, imi era si imi este groaza de durerile nasterii. Nici nu stiu de unde sa incep, ca sa intelegeti cat mai exact chinurile si bataia de joc pe care le-am indurat in aceasta maternitate... Dupa ce m-am trezit de sub anestezie, am constatat ca in proportie de 60-70% eram plina de sange, asa era si patul in care ma aflam.


Nu reuseam sa inteleg ce mi s-a intamplat. La scurt timp a sosit si doctorul care m-a asistat, Doamna doctor Vitelaru, care le-a zis printre dinti asistentelor sa ma curete si sa cheme pe cineva sa imi schimbe asternutul de pat.

Am aflat cu stupoare din gura doctorului ca al meu copil avea un vas de sange spart pe creier si ca era la reanimare cu sanse slabe de viata, in conditiile in care pe tot parcursul sarcinii am facut controale si ecografii din 2 in 2 saptamani si am primit doar asigurari de bine.

A cazut cerul pe mine. Dupa 2 zile cand am reusit sa ma dau jos din pat, am constatat ca baiatul meu avea 2 perfuzii- una in cap cu un antibiotic, alta in talpa cu alt antibiotic. Am cautat asistenta sefa si i-am cerut explicatii, efectiv nu imi venea a crede ca niste persoane aparent cu discernamant au luat incredibila decizie de a administra simultan 2 feluri de antibiotice unui copil.

Am intrat in depresia postnatala datorita situatiei urate in care ma aflam. A doua zi dupa ce am observat cele 2 antibiotice care le primea, cand m-am dus sa imi vizitez copilul, am constatat ca nu i se mai administra nici un antibiotic.

Evident ca nu am primit nici un fel de explicatie cu privire la motivul administrarii de antibiotice. Am stat si am indurat in acel spital 10 zile de iad, dupa care m-au trimis acasa, spunandu-mi ca urmarile de la spargerea vasului de sange pe creier se vor vedea in timp, ani. M-am dus cu baiatul meu la cei mai buni doctori de care am auzit, de data aceasta doar de la clinici private si in urma tuturor testelor si ecografiilor, a reiesit faptul ca al meu copil nu a avut niciodata vreun vas de sange spart pe creier, pentru ca, cu siguranta asta s-ar fi reflectat in diverse analize.

Concluzia mea nu poate fi decat una singura: au inversat diagnosticul unui alt copil cu diagnosticul copilului meu si de aici problemele. Nici acum, dupa 10 ani nu mi-am sters din suflet durerea din acel spital de groaza si nici acum nu gasesc curajul de a mai face inca un copil. Nu in Romania cel putin. Asa s-a petrecut nasterea mea, in una din cele mai mari maternitati din tara.

(Alina, Iasi)Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste