Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4

Buna!

Sfatul meu pentru viitoarele mamici este sa ceara doua pareri inainte de a se hotari cum vor sa nasca. Eu nu am stiut sa fac asa si era sa platesc scump acest lucru.

Toata sarcina am mers la control la o clinica particulara, la doctora ginecolog angajata la acea clinica.

Faceam cate doua ecografii pe luna in cabinetul alaturat apoi intram la ea sa mi le "interpreteze". Analize, teste, consultari, totul parea sa decurga perfect asa ca-mi doream sa nasc pe cale naturala.

Nu a fost insa sa fie asa...!!!

Cu o saptamana inainte de a naste am fost ca de obicei la control. Doctora mea a vrut/m-a cam fortat sa-mi faca un test papanicolau. Gravida in noua luni, am acuzat dureri mari si am semnat ca nu sunt de acord cu testarea.

A doua zi, surpriza... am ajuns la Spitalul Judetean, in urgenta, cu sangerare. Doctorul de garda m-a consultat si surpriza a fost maxima: nu puteam sa nasc normal!!! Placenta era asezata anormal inaintea bebelusului asa ca, pentru a se putea naste, trebuia sa treaca prin ea; sufocare-el, hemoragie interna-eu. Caz clar de cezariana!!! Doctora mea habar nu avusese sa citeasca ecografiile!!!

Mi-au oprit sangerarea si a ramas sa merg la sfarsitul saptamanii la un control, pentru a fixa data operatiei.

Dupa trei zile, in dimineata consultului, mi s-a rupt apa in timp ce eram la dus. Nu era insa apa ci sange (datorita placentei). Pana am ajuns la spital sangele s-a facut negru asa ca, stiind situatia cu placenta, medicul m-a dus direct pe masa de operatie. Fara alt consult, fara analize, urgenta maxima. M-au anesteziat si am fost operata de trei medici: medicul din urgenta, un medic,prieten cu el care tocmai intrase in concediu, avea avion pe seara pt a pleca din tara si pe care l-a prins "din zbor" ca mana a doua si un al treilea medic pus sa supravegheze de catre seful sectiei, dat fiind gradul de risc al operatiei.

Cu greu au reusit sa-l scoata pe bebe deoarece era inghesuit intr-un spatiu foarte mic (am luat doar 5-6 kg pe toata durata sarcinii, in conditiile in care bebelusul avea 3,3 kg) si cu si mai mare dificultate mi-au oprit sangerarea. Daca eram lasata un pic mai mult, ca sa nasc normal, nu mai eram nici eu nici copilul!!!

Dupa aceea totul a fost perfect iar juniorul implineste maine trei anisori :).

Ca un ajutor din partea sortii a fost faptul ca doctorul de garda era un fost amic de-al meu, pe care nu-l mai vazusem de cativa ani, din vremea in care isi pregatea lucrarea de doctorat pe tema....placenta previa!!! Asa se explica si grija pe care au avut-o fata de mine cei trei medici care m-au asistat la nastere. Daca insa nu ma stia tot asa rapida ar fi fost interventia? De aceasta rapiditate a depins viata noastra!!!

Finalizand, daca ne-am decide sa avem si al doilea copil, as merge cu siguranta sa ma consulte doi medici diferiti. Pentru siguranta noastra!!!

Multi pupici si NASTERE USOARA viitoarelor mamici!!!Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste