MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Sunt o mamica in varsta de 28 de ani si va pot povesti experienta prin care am trecut odata cu nasterea fetitei mele. Am nascut pe 11 Noiembrie 2017 la Maternitatea Cuza Voda din Iasi. A fost o nastere prin cezariana, programata, deoarece am avut o sarcina mai dificila, cu placenta praevia, ce nu a vrut sa mai urce, astfel incat, acoperea in totalitate colul uterin si exista risc de hemoragie.

Asa cum spuneam, am nascut la 38 de saptamani si o zi cu domnul doctor Mihalcea Dan, un OM extraordinar, care a acceptat sa ma ia in evidenta cand aveam deja 26 saptamani de sarcina, deoarece simteam ca nu eram pe aceeasi lungime de unda cu doctorul la care mersesem la inceputul sarcinii.

In data de 11 Noiembrie m-am prezentat la ora 08:00 la maternitate pentru internare si pentru a face toate analizele si consultatiile necesare ce precedau nasterii.

Aveam inima cat un purice, eram extrem de emotionata, fiind primul copil ce urma sa-l aduc pe lume si fiindca urma sa fac si prima operatie din viata mea. Sotul, de asemenea, era si el foarte emotionat si nerabdator sa-si cunoasca puiul.

Odata ajunsa in maternitate, mi s-au facut toate analizele necesare, dupa care am fost dusa intr-un salon pentru a astepta. Toate cadrele medicale s-au purtat exemplar si tin sa precizez ca nu am oferit atentii, ceea ce dovedeste ca se poate si in Romania fara.

Asteptarea mi s-a parut enorma, inima o simteam in gat. In jurul orei 15:30 am fost transferata in salonul de terapie intensiva pentru ultimile pregatiri. La 16:20 am fost dusa in sala de operatie.

Mi se parea ca traiesc intr-un film, era pentru prima data cand intram intr-o astfel de sala, inima imi batea galopant. Urma sa mi se faca anestezia in coloana. Eu avand fobie de ace, simteam ca raman fara aer de frica. Insa teama mea a trecut destul de usor, acea intepatura se simte mai putin decat s-ar simti intepatura unei insecte.

Am fost apoi intinsa pe spate iar picioarele mi-au amortit imediat, de la jumatatea corpului in jos nu mai simteam nimic. In acel moment a intrat si domnul doctor in actiune iar la ora 16:35 a venit pe lume minunea noastra, perfect sanatoasa, cu o greutate de 3500 grame si o lungime de 52 cm.

Mi-au pus-o langa fata si am pupat-o, mi-au venit si lacrimile fara sa-mi dau seama. Eram foarte fericita, mai ales ca mi-am dorit enorm o fetita iar dorinta mi se indeplinise.

Am avut norocul sa-mi pot vedea fetita si mai apoi, in timpul toaletarii, cantaririi si masurarii, astfel incat nu am mai dat importanta prea mare in timp ce eram suturata.

Apoi am fost dusa in salon si fetita mi-a fost adusa din nou pentru cateva minute si am putut sa o tin in brate, sa-i memorez chipul si mirosul minunat de bebelus. Recuperarea a fost una usoara. Mi-am impus cumva asta, eu pot! La 2 ore de la operatie imi puteam misca picioarele iar la 5 ore, deja ma miscam usor, usor prin salon.

Cred ca m-a ajutat mult si faptul ca m-am hidratat foarte bine. A doua zi am fost dusa in salon cu bebelusa. Am cerut sa mi se administreze calmante, dimineata si seara si am purtat burtiera elastica. Acestea m-au ajutat sa nu simt durerea si m-am putut bucura de fetita mea.

O singura problema am intampinat, cu mameloanele. Nu le aveam formate si am facut niste ragade destul de urate, insa la sfatul doamnelor asistente le-am tratat astfel incat si la o distanta de aproape 5 luni pot alapta fara probleme.

Cam asta ar fi pe scurt experienta mea minunata de care imi amintesc acum cu mare drag. Va salut cu drag! Multa sanatate tuturor!

(Iulia, Iasi)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste