MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Am nascut la 38 de saptamani, nasterea fiind provocata prin cezariana la un spital de stat din Franta. Totul a inceput in saptamana 22 de sarcina cand am facut varicela, apoi a urmat o perioada de cosmar: controale in fiecare saptamana si la 33 de saptamani doamna ginecolog Laila Bathle a constatat ca bebe are retard de crestere intrauterina.

La 34 de saptamani mi-a facut amniocenteza sa vada daca bebe are varicela sau vreo problema pentru ca la ecograf era totul bine si nu ii venea sa creada, au venit rezultatele cu o zi inainte sa imi provoace nasterea (hotarase cu o saptamana inainte ca e mai bine sa il scoatem pentru ca nu ii e bine in burta cica) la analize a iesit ca e perfect sanatos.

Luni dimineata la ora 8 m-am prezentat pentru a-mi provoca nasterea dar nu am ramas pentru ca nu era nicio moasa disponibila si pentru mine. Am plecat acasa si m-am intors Marti dimineata 25.10.2016, la ora 9 m-a pus in salon si a venit o moasa si mi-a pus un mic tampon de bumbac si au inceput contractiile imediat, contractii insuportabile din prima clipa si nu ma dilatam deloc.

La ora 4 jumate dupa-amiaza eram dilatata 2 cm si colul scurt, moasa mi-a zis ca nu nasc pana a doua zi si a plecat, imediat dupa ce a iesit mi s-a rupt apa probabil din cauza contractiilor ce il forta pe bebe sa vina, am simtit cum cade si mi s-a rupt apa, am chemat moasa, mi-a facut un test sa vada daca e lichid amniotic desi era clar si a hotarat sa ma transfere in sala de nasteri, mi-a scos tamponul de pe col si am inceput sa ma dilat, a venit si asistenta, mi-au facut anestezia epidurala si am inceput sa imi revina zambetul, evident ca bebe a fost supraveghiat toata ziua si dupa ce mi-a facut epidurala a inceput sa ii scada bataile inimii la 90-80-70 atunci doctora ginecolog sefa a hotarat cezariana in urgenta, nu mai stiu sigur la cat am plecat in sala de operatie cert e ca era peste 17.30.

La ora 18:38 l-au scos pe bebe, care nu a scos nici un sunet, am intrebat de el, nu eram foarte constienta, mi-a zis ca e bine si ca are 2820 grame nu 2300 grame cat a zis doctora inainte sa ma bage sa nasc, am fost foarte revoltata mai ales ca doctora care mi-a supravegheat sarcina nu a venit deloc sa ne vada si sa imi dea o explicatie, pentru ca eu mi-am dorit tare mult sa nasc natural si din cauza provocarii mi-au facut cezariana si bebe nu a avut niciun retard.

Dupa nastere a stat 2 ore la oxigen ca nu respira bine si mi l-a adus in salon a doua zi la ora 11, in prezent e un baietel perfect sanatos de 9 luni. Ii multumesc doamnei doctor care m-a operat, nu am avut nici o problema cu operatia si deja s-a vindecat de tot.

(Cris, Franta)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste