Nastere prin operatie cezariana la Maternitatea Regina Maria cu doctor El Sawas Shadi, sarcina cu trombofilie de risc mediu

Am ales Regina Maria si am semnat contractul cu 6 luni inainte pentru ca am gasit o oferta mai avantajoasa (am avut upgrade gratuit pentru rezerva single la pret de rezerva dubla). Am vazut ulterior ca mereu sunt astfel de oferte in care iti ofera ceva gratuit (Baby Expo, Baby Boom, Paste, Craciun etc), deci puteam sa mai asteptam. In cazul in care sunt probleme cu sarcina si nu mai are loc nasterea avansul este returnat integral.

La inceputul sarcinii am cautat un medic de la Regina Maria dupa review-urile gasite pe internet. Am ales aceasta clinica din simplul motiv ca aveam abonament si toate consultatiile au fost incluse. Am luat fiecare medic in ordinea notelor, apoi l-am cautat si l-am ales pe cel despre care nu am gasit comentarii negative (poate exista dar cel putin nu le-am gasit eu).

Domnul doctor El Sawas Shadi a fost o alegere excelenta. Este foarte profesionist, dedicat si raspunde pe Whatsapp sau e-mail in timp scurt. Am incercat sa nu il deranjam cu toate prostiile, insa cand am avut nevoie a fost prompt si ne-a ajutat.

Cu 2 saptamani inainte de nastere am fost chemata la spital pentru consultul preanestezic si prenatal. Se completeaza niste documente pentru evaluarea riscurilor nasterii dupa care am discutat cu medicul anestezist si cu cel neonatolog. Am avut cezariana programata cu aproximativ 10 zile inainte de termen, in luna Mai 2017.

M-am prezentat la ora indicata asa cum mi s-a cerut, cu minim 8 ore inainte fara sa mananc si cu 4 ore inainte fara sa beau nimic. Mi-au luat sange, mi-au facut o ultima cardiotocografie, dupa care m-au dus la salon unde am luat camasuta de spital si am mers apoi la terapie intensiva unde am stat cu perfuzie cu glucoza pana la operatie.

Am fost dusa la sala de operatie unde era o atmosfera foarte degajata, doar eu eram cea panicata si cu lacrimi in ochi de frica. Medicii si asistentele vorbeau si glumeau intre ei in timp ce se pregateau, fara nici un stres, asa cum fac eu cand merg spre imprimata de la birou si intalnesc o colega pe hol.

Pentru ei era doar rutina, pentru mine era unul din cele mai emotionante momente din viata. Au vazut ca sunt panicata si m-au linistit, mi-au spus ca nu doare anestezia, iar medicul anestezist imi spunea fiecare pas pe care il facea. In final durerea pentru rahianestezie a fost mai mult decat suportabila pentru ca am primit un anestezic local inainte de montarea cataterului.

Imediat mi-au amortit picioarele, m-au intins pe masa de operatie si mi-au pus sonda, iar medicul anestezist statea langa mine si mi-a zis sa ii spun daca simt greata. Am simtit imediat o ameteala si greata si mi-au administrat o substanta in branula. A intrat si sotul meu in sala de operatie si in cateva minute mi-am vazut baietelul.

Sotul meu a iesit, bebe a fost dus la Neonetologie, iar mie parca mi-a apasat cineva butonul de OFF. Am adormit si m-am trezit cand doctor Sawas termina operatia. Am ramas cu doua asistente care mi-au pus ciorapi antitrombotici si m-au mutat pe patul mobil cu care m-au plimbat pana la terapie intensiva.

Ciorapii sunt excelenti mai ales cand ai cunostinte care au avut complicatii dupa cezariana din lipsa de miscare. Am primit cocktail-ul de medicamente si glucoza prin branula in continuare, pe burtica aveam o greutate si ceva rece, iar la 2 ore venea o asistenta si imi facea masaj pe burtica pentru eliminarea chegurilor de sange.

Este dureros masajul, de aceea mi-l facea dupa administrarea calmantului, insa este minunat pentru ca scurgerile ulterioare sunt minime (cam la jumatate fata de o menstruatie obisnuita). Bebelusii sunt adusi la 2-3 ore pentru alaptat sau pentru stimularea lactatiei. Sotul meu a putut sa ma viziteze o singura data in timp ce eram cu bebe.

Am stat 8 ore la terapie intensiva, dar in general dupa 6 ore te poti duce in salon. Eu aveam inca picioarele amortite si am mai facut exercitii pana am simtit ca ma pot ridica. M-a ajutat o asistenta si nu au fost probleme. In salon primele 24 de ore sunt mai dificile, insa la fiecare 2 ore poti cere calmant care se administreaza prin cateterul de la anestezie.

A doua zi mi s-a scos sonda (fara durere), am mers la baie singura si am inceput cu plimbari prin salon. De fiecare data cand vroiam calmant sau ceream bebelusul venea imediat cineva. Daca aveti nevoie de pompa de san, va pot aduce asistentele, insa noi am avut de acasa si a fost de mare ajutor.

Timp de 4 zile (3 nopti) cat am stat ne-a vizitat medicul neonatolog de mai multe ori, un consultant in alaptare, un psiholog si un fizioterapeut pentru masaj contra cost.

Doctor Sawas m-a vizitat pe 2 ori si in fiecare dimineata medicul de garda. Reactia corpului meu a fost una buna si fara probleme dupa operatie, insa nu toate cazurile sunt la fel. Asistentele si medicii sunt toti amabili si te ajuta cu tot ce ai nevoie 24 din 24.

Din ziua a 2-a am primit Espumisan si Carbocit dupa fiecare masa pentru ca balonarea provoaca dureri in zona operatiei. De asemenea, am primit Clexane cat am stat in spital si am continuat cateva zile si acasa. Nu stiu daca doar in cazul meu cu trombofilie sau este procedura generala la orice cezariana (asa ar trebui).

Toate cele necesare au fost asigurate de spital: absorbante, chilotei post-operatori, costumase pentru bebe, comprese, crema pentru fundulet, scutece etc. Am avut doar buletinul si un schimb pentru bebe la externare. Mancarea a fost potrivita pentru zilele de dupa operatie: supa, carne slaba, legume fierte sau la aburi, iaurt, cereale cu fibre, fara cruditati, dulciuri sau alte alimente ce baloneaza.

Acasa nu am avut nevoie de calmante, disconfortul a fost minim, iar dupa 14 zile am fost la control pentru scoaterea firelor care nici asta nu a fost dureroasa. Mie personal mi-a fost frica de durere la anestezie si post-operator pentru ca auzisem tot felul de povesti, insa trebuie sa aveti in vedere ca nici un cadru medical dintr-o clinica privata nu doreste ca voi sa suferiti. Scopul lor este sa ne faca experienta nasterii mai usoara, mai placuta si confortabila, altfel putem naste la spitale de stat.

Cel mai dureros a fost dezlipirea leocoplastului de la pansamentul operatiei si apoi a urmat leocoplastul care tinea cateterul anesteziei pe spate. Personal recomand nasterea prin cezariana la Regina Maria si pe domnul doctor El Sawas Shadi.

Nu m-am confruntat cu nici o problema de ordin administrativ sau medical, iar daca costul nasterii nu constituie un inconvenient atunci nu merita sa riscati evenimente neplacute intr-un spital de stat. Diferenta nu o fac consumabilele incluse sau calitatea mancarii, ci atentia cadrelor medicale care este pretioasa in acele zile.

(Anca, Bucuresti)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Sâmbătă 24 Iunie, 2017

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Bucuresti | Dr. El Sawas Shadi | Regina Maria Baneasa

Articole Similare

Experienta Pozitiva
Experienta Placuta - aceasta poveste relateaza o experienta in general placuta despre Nașterea prin Cezariană.
Nastere naturala in apa, Maternitatea Isis Constanta

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook