MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Ma numesc Gabriela si am 27 de ani. Am nascut in UK acum 5 luni o fetita perfect sanatoasa la Princess Alexandra Hospital din Harlow Essex. Inca din timpul sarcinii m-am documentat si am pus tot felul de intrebari moasei despre nasterea naturala.

Chiar mi-am dorit sa nasc in apa auzind ca aceasta metoda ajuta la relaxarea muschilor si diminueaza durerile. Din pacate nu s-a putut pentru ca printesa mea a fost mai lenesa si nu a vrut sa vina inainte de 40 de saptamani si 6 zile.

Aveam contractii neregulate de aproape 3 zile deja, dar pentru ca aici nu te interneaza daca nu ai cel putin 3 contractii la 10 minute am stat acasa si am asteptat sa mi se rupa apa. Luni de dimineata am pierdut dopul gelatinos si seara am avut impresia ca mi s-au rupt membranele pentru ca aveam impresia ca fac pe mine.

Am sunat la spital si mi-au spus sa merg la un control, dar sa nu car bagajul dupa mine ca sigur ma vor trimite acasa. Era in jur de ora 2 dimineata, Marti. Dupa ce m-a controlat moasa si eram dilatata 4 spre 5 cm mi-au rupt apa si mi-au atasat de burtica aparatul care masoara bataile inimii bebelusului si contractiile. Mi-au dat vestea ca nu voi putea naste in apa pentru ca ritmul cardiac al fetitei scadea foarte mult in timpul contractiilor.

Ma gandeam ca totul va merge bine si voi naste in curand. Mama era langa mine si eram linistita. Logodnicul meu era la serviciu dar urma sa vina. Moasa a chemat ginecologul si dupa ce m-a controlat mi-au spus ca singura sansa e sa fac cezariana. Era singura optiune la care nu ma gandisem, dar am acceptat pentru ca vroiam sa vina copilul sanatos.

Cand m-au mutat cu patul din sala de nasteri in sala de operatii aveam impresia ca imi traiesc ultimele minute si ca voi muri. Dupa ce am intrat in sala de operatii a ajuns si taticul si desi era mai speriat decat mine a stat la capul meu si m-a tinut de mana si asta mi-a dat putere. Am simtit tot. Insa nicio durere nu se compara cu fericirea de a auzi primul tipat al copilului.

Am inceput sa plang si am simtit o explozie de fericire colorata, ce nu mai simtisem niciodata. Dupa ce au curatat-o mi-au pus-o pe piept. S-a oprit din plans cand mi-a auzit vocea. Printesa mea se nascuse la ora 6:09 si eu devenisem mama pentru prima oara. Dupa ce m-au mutat in rezerva am alaptat-o si am avut contactul skin-to-skin care este foarte recomandat. De atunci traiesc povestea vietii mele. Sunt o mama fericita.

(Gabriela, UK)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste