Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Ma numesc Elena, am 30 ani. In momentul de fata sunt insarcinata in 33 de saptamani cu al doilea copilas. Mai exact o fetita, eu avand deja acasa inca o fetita de 5 anisori.

Daca ar fi sa fac asemanari si comparatii intre sarcini ar fi urmatoarele:

Cu prima fetita sarcina mi s-a parut oribila, lunga din cauza faptului ca am vomitat si am avut greturi pana la 7 luni. Dupa 7 luni tot nu m-am putut bucura, pentru ca au aparut durerile de spate si mai ales arsurile, adormeam efectiv in fund!

Nu puteam manca nimic la inceput din cauza vomei, starii de greata, apoi nimic din cauza arsurilor.

Nu am luat multe kg fiindca nu aveau de unde sa se acumuleze. Am avut multe temeri, ganduri, griji despre cum este sa cresti un copil. Frica fiindca nu voi putea sa ma descurc.

Am fost si la un curs de puericultura pentru a putea acumula multe informatii. Timpul mi s-a parut ca trece ingrozitor de greu iar cand s-a apropiat momentul nasterii au aparut complicatii.

Am avut tensiunea mare - 18, si nasterea a fost provocata avand un travaliu groaznic de 12 ore cu contractii incontinuu. Copilul s-a nascut micut de 2800 grame, nu lua in greutate din cauza tensiunii si a avut si cordonul infasurat de 2 ori, avand probleme cu respiratia la inceput.

Totusi ii multumesc lui Dumnezeu ca acum fata mea este mare sanatoasa si o asteapta pe surioara ei acasa in curand, mai ales ca se va naste tot in luna Mai ca si ea.

Acum daca ar fi sa povestesc despre bebe 2, lucrurile stau usor diferit, nu am scapat de greturi si voma insa nu au durat atat de mult! La 13 saptamani deja eram fresh!

Simptomele au aparut incepand cu saptamana 8 si disparut cu saptamana 13. A fost destul de rau fiindca nu ma alimentam si am slabit 5 kg in perioada asta.

Foarte greu mi-a fost sa am grija si de un copil de 5 ani si sa merg si la munca. Dupa saptamana 13 mi-am revenit insa a reaparut tensiunea, ea crescand mai ales la stresul acumulat de la serviciu.

Nu am avut parte de intelegere de la angajator si de la colegi. Ginecologul cu care merg de data asta mi-a recomandat medical si in concluzie am stat acasa din saptamana 18 pentru a evita complicatii.

De data asta pot spune ca ma pot bucura de sarcina. Nu imi este rau, nu am greturi, nu am arsuri, sunt zile in care uit ca am burta!!! Imi aduc aminte cand bebe mai loveste cu piciorusele.

De cand stau acasa tensiunea este foarte buna. Ma pot ocupa si de fetita mea. Mai am aproximativ 6 saptamani si pot spune cu mana pe inima ca tare repede au trecut la cea de a doua sarcina.

Mentionez ca la prima sarcina ginecoloaga de atunci nu mi-a dat sa fac mare lucru, investigatii, pe cand cel de acum m-a pus sa fac dublu test, morfologia, analize uzuale, secretii. S-a ocupat impecabil pana acum.

Fiecare sarcina nu este facuta dupa un standard ci difera, asta este lucrul pe care eu l-am invatat!

Sper ca cele 6 saptamani sa treaca la fel de repede ca si cele de pana acum.

O primavara frumoasa tuturor!!

Prima poza este de la prima sarcina si cea de-a doua de acum.

(Elena)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!