Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intarcarea copilului reprezinta inca o provocare pentru mamici. Nu exista varsta ideala la care copilul sa fie intarcat, doar perioada minima in care ar fi bine sa fie alaptat - 6 luni.

Exista mai multe modalitati prin care copilul poate fi intarcat, in functie de particularitatile fiecarei situatii:

* Intarcarea naturala - se intampla de la sine, de "comun acord". Pur si simplu copilul doreste sa fie alaptat din ce in ce mai putin, pana intr-o zi cand renunta de tot la san. Fiind un proces natural lent, nici mamica nu are probleme cu sanii.

* Intarcarea de urgenta - poate fi traumatizanta atat pentru mama cat si pentru copil, apelati cu incredere la ajutorul ginecologului. De obicei este necesara atunci cand la mama sau copil apare o indicatie medicala care interfereaza cu alaptarea. Copilului nu i se mai da san brusc, iar mama urmeaza un tratament ce consta in 3-4 pastilute prescrise de medicul sau ginecolog, luate la 12 ore. Se aplica des comprese reci pe san care ajuta la diminuarea durerilor.

* Atunci cand mamica decide ca a venit momentul sa intarce copilul si incepe sa faca demersuri in acest sens dar isi doreste ca cel mic sa nu fie afectat emotional. Solutia poate sa fie schimbarea rutinei zilnice - inlocuirea alaptatului de seara cu cititul unei povesti sau cu un biberon cu ceai de exemplu. Urmand ca treptat, in timp si cu multa rabdare, toate mesele de la san sa fie inlocuite. Pentru a reusi, mamica trebuie sa dea dovada de perseverenta, calm si sa porneasca la drum hotarata ca doreste sa faca intarcarea. Daca ezita copilul va simti si lucrurile se vor complica.

Exista si alte metode "din popor", insa mamicile sunt sfatuite sa NU le dea curs fara o buna informare, sa discute cu pediatrul si medicul ginecolog, deoarece pot avea efecte negative - de exemplu traume emotionale sau alergii:

- Mama se indeparteaza total pentru o perioada de timp limitata (cateva zile) si lasa copilul in grija unei persoane de incredere, chiar si asa despartirea poate fi traumatizanta pentru cel mic;
- Mama aplica pe san diverse substante naturale neplacute (dar care pot face rau copilului)- ardei iute, mustar picant etc;
- Mama aplica pe san produse care pot afecta sanatatea copilului - de exemplu pasta de dinti (care poate contine fluor sau triclosan, foarte periculoase pentru copil);

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste