Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Foarte multi copii sunt lasati sa mearga singuri afara, la joaca, in fata blocului sau in parcurile din vecinatate. Chiar si prescolari. Nu exista o lege care sa impuna parintilor sa respecte o varsta minima de la care isi pot lasa copilul singur afara.

Ar fi bine insa, pentru a preintampina accidente si situatii neplacute, ca parintii sa se asigure ca cei mici sunt pregatiti pentru acest pas, chiar daca ei isi exprima dorinta insistent de a fi lasati singuri (dorinta normala de independenta).

Cum puteti pregati copilul sa iasa singur afara?

* Asigurati-va ca poate spune unui adult (paznic, vecin) la nevoie, numele complet al sau si al unui parinte. Exista de asemenea bratari si medalioane in care se pot insera numere de telefon sau adresa completa. Pentru cei cu varste de peste 12 ani exista ceasuri speciale ce pot ajuta parintii sa localizeze copilul cu ajutorul unei aplicatii si chiar sa ia legatura cu el;

* Asigurati-va ca stie cum sa ajunga singur acasa si mai ales regulile de circulatie (traversarea la culoarea verde, circulatia pe trotineta in vecinatatea strazii etc);

* Asigurati-va ca puteti stabili impreuna de la inceput zona in care va merge si copilul va respecta promisiunea de a nu pleca in alta parte, de a nu sta de vorba cu strainii, de a nu schimba nimic din ceea ce a stabilit impreuna cu parintii inainte de a iesi;

Alaturi de pregatirile de mai sus, parintii trebuie sa se asigure ca cel mic a deprins normele de conduita sociala. Ca nu va lovi, stropi, arunca cu nisip sau alte obiecte in alti copii. De asemenea ca va stii sa se apere in cazul unei agresiuni din partea altui copil apeland imediat la ajutorul unui adult de incredere (paznic, alt parinte) sau plecand acasa, fara a raspunde cu aceeasi moneda si a declansa o altercatie intre copii.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste