MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Studiile demonstreaza ca dezvoltarea vorbirii are loc intr-un ritm mai lent in cazul copiilor carora li se dau tablete sau smartphone-uri inainte de a implini varsta de 2 ani.

Specialistii de la Universitatea Toronto in colaborare cu Spitalul pentru copii din Toronto afirma ca 30 minute petrecute zilnic de copiii mici in compania gadget-urilor pentru perioade lungi si constante de timp, cresc riscul de a intarzia vorbirea cu aproximativ 49%.

La varsta de 3 ani copilul ar trebui sa fie capabil de a forma propozitii simple de 4-5 cuvinte.

Pentru a ajunge la concluziile de mai sus, specialistii inclus in studiu 900 de copii cu varste intre 6 luni si 2 ani.

Cercetatorii de la University College din Londra completeaza aceste concluzii afirmand ca ecranele in compania carora copiii petrec mult timp zilnic le poate afecta dezvoltarea creierului dar si somnul.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste