Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Printre primele achizitii pe care le fac viitorii parinti se numara patutul copilului. Insa decizia nu este usoara, pe piata existand numeroase variante de patuturi pentru copii. Iata cateva aspecte care ar putea ajuta in alegerea celui mai potrivit patut pentru bebelus.

Durata estimativa pe care o va petrece bebelusul in pat in primele luni de viata este de 16 ore pe zi. Patutul copilului poate fi amplasat langa patul matrimonial al parintilor sau intr-un dormitor separat, insa in oricare situatie, este necesar ca parintii sa se pregateasca cu un patut special pentru bebelusi, cu o saltea speciala, de dimensiuni potrivite.

O alegere buna a patutului pentru copil si a saltelei ii va asigura bebelusului un somn linistit, intr-o pozitie corecta a spatelui, care sa-l ajute sa se dezvolte sanatos si armonios.

Lenjeria pentru patutul bebelusului va trebui sa fie la dimensiunile potrivite, din material 100% natural si schimbata foarte des, astfel incat bebelusul sa se bucure in permanenta de un patut curat si confortabil.

Parintii vor intalni in cautarea patutului perfect pentru copilul lor, numeroase detalii si puncte forte de care pot tine cont. Unii pun pe primul plan esteticul insa majoritatea apreciaza functionalitatea patutului, siguranta si calitatea.

De obicei alegerea se reduce intre a opta pentru un patut din lemn sau pentru un patut pliabil. Cel din lemn este mai aratos si mai stabil, iar cele pliabile mai usor de manevrat si transportat, astfel bebelusii se pot bucura de confortul de acasa chiar si atunci cand calatoresc.

Pentru a usura decizia parintilor, iata care sunt principalele avantaje ale fiecarui tip de patut pentru copil:

Patutul din lemn - puncte forte

1. De obicei se bucura de un design foarte atragator si elegant, mai ales daca este lucrat din lemn masiv.
2. Este solid si rezistent, putand fi utilizat si pentru al doilea copil al familiei.
3. Patutul din lemn este mai inalt decat cel pliabil, asa ca parintii nu sunt nevoiti sa se aplece pentru a-si ridica in brate copiii.
4. Putin mai costisitor, patutul din lemn evolutiv este o adevarata piesa de rezistenta. Cu un astfel de patut parintii fac o investitie pe termen lung si scapa de grija unui spatiu de dormit potrivit copilului si pentru urmatorii ani, cand acesta va mai creste.
5. Majoritatea patuturilor din lemn sunt mai practice ele fiind prevazute cu spatii pentru depozitare. Astfel de optiuni contribuie la cresterea confortului mamicii si la o mai buna organizare a obiectelor din camera.

Patutul pliant - puncte forte

1. Cel mai important avantaj este acela ca poate fi transportat usor oriunde in casa si oriunde calatoreste copilul in afara casei. Astfel, copilul nu va fi nevoit sa schimbe patutul in vacante sau vizite prelungite. Patutul pliant pentru copii nu ocupa mult spatiu.
2. Patutul pliant este mai ieftin decat un patut din lemn.
3. In privinta design-ului compenseaza prin modele diverse in culori si imprimeuri variate. Patutul pliant dispune de obicei de laterale transparente, astfel ca bebelusul este mai usor de supravegheat de parinti in timpul somnului.
4. Patutul pliant este multifunctional el putand fi folosit si pe post de tarc de joaca atunci cand bebelusul creste. Multe dintre patuturile pliante au in dotare tot felul de accesorii care distreaza copilul sau ii sporesc confortul.
5. Patutul pliant este foarte sigur. Nu dispune de gratii sau de colturi ascutite astfel ca riscurile accidentelor bebelusului este minimalizat.

Decizia finala asupra patutului perfect pentru copil apartine parintilor, iar patutul perfect se dovedeste a fi de fiecare data cel mai potrivit casei, familiei si stilului de viata. Fie ca veti alege sa cumparati un patut pliant sau un patut din lemn pentru copil, puteti consulta o varietate de modele accesand Magazinul-mamicilor.ro

Recomandarea noastra are in vedere si faptul ca Magazinul-mamicilor.ro asigura transport gratuit pentru comenzi ce depasesc valoarea de 400 lei la prima comanda. La a doua comanda, indiferent de produsul ales, va fi livrat fara costuri la adresa dumneavoastra.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste