Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC) avertizeaza in cadrul unei campanii nationale de informare asupra pericolelor asupra sanatatii bebelusilor, reprezentate de ingredientele chimice din scutecele clasice de unica folosinta. Conform APC, 370.000 bebelusi din Romania folosesc zilnic scutece imbibate cu substante toxice.

Scutecele de unica folosinta pentru bebelusi au fost analizate in laboratoare din Franta iar rezultatele arata prezenta reziduurilor toxice importante, evident nementionate pe ambalaj.

APC ofera si un exemplu concret, referindu-se chiar la liderul in domeniu - Pampers si la faptul ca pe ambalajul scutecelor sale este mentionat "moi ca matasea", ceea ce potrivit APC duce in eroare consumatorul avand in vedere ca matasea nu este utilizata deloc in productia scutecelor pampers, in schimb exista alte substante chimice toxice cu ajutorul carora se obtine acest efect.

Legislatia nu obliga in nici un fel producatorii de scutece de unica folosinta pentru copii sa informeze parintii sau sa treaca pe eticheta produselor ingredientele din care sunt obtinute. Din acest motiv nu toti parintii stiu ca scutecele nu au o compozitie naturala ci sunt fabricate din celuloza amestecata cu materiale plastice tratate chimic ca de exemplu: poliacrilatul (gelul acela absorbant care retine lichidul), polipropilena si poliester.

Din pacate nici scutecele ecologice nu exclud problemele mentionate mai sus, cu exceptia celor care mentioneaza acest lucru foarte clar pe eticheta. Daca pe eticheta unui scutec ecologic nu se afirma clar faptul ca este un produs 100% natural, inofensiv pentru sanatatea copilului, atunci cu siguranta substantele chimice si sintetice nu sunt eliminate. Ele se afla in continuare in scutece reprezentand acelasi pericol, dar alaturi de altele ecologice.

Rezultatele analizelor si testelor pe scutece de unica folosinta pentru bebelusi efectuate la laboratorul din Franta, conform APC au aratat existenta in compozitie a unor pesticide printre care si Glyfosat (catalogat ca „probabil cancerogen” de Centrul Internaţional de Cercetări privind Cancerul - CIRC, poate provoca alergii si iritatii), hidrocarburi aromatice policiclice, urme de dioxine si compusi volatili.

Conform APC, glifosatul a fost depistat si intr-o marca de scutece ecologice de unica folosinta pentru copii, si anume Carrefour Baby Eco Planet.

Quintozenul si hexaclorobenzenul, alte pesticide similare, incluse de asemenea in categoria substantelor cancerigene au fost depistate in marca Pampers Baby Dry.

Din acest motiv APC avertizeaza faptul ca expunerea pielii sensibile a sezutului bebelusului la astfel de chimicale este periculoasa.

Lipsa existentei legislatiei in acest domeniu care sa protejeze copiii este unul dintre motivele pentru care parintii nu trebuie sa mearga pe incredere ci trebuie sa aleaga informandu-se cat mai bine despre produse, citind etichetele si mergand pe solutii cat mai sigure pentru sanatate!

Cititi pe larg despre acest subiect si despre marcile de scutece in care s-au gasit substante toxice, pe site-ul APC!
Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste