MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4

Este total eronata conceptia conform careia sarcina educarii copilului cade exclusiv pe umerii mamei, chiar daca aceasta are statut de casnica. Micutul are nevoie de confirmarea faptului ca atat tata, cat si mama il iubesc si sunt preocupati de viitorul lui.

Parintii sunt o echipa dedicata copilului lor, de aceea niciunul nu are voie sa tradeze la insistentele micutului. Este nedrept ca un parinte sa fie sever, sa pedepseasca pentru a inlatura santajul emotional si incapatanarea, iar celalalt sa fie de partea copilului.

Parintii ofera primele informatii despre lume, formeaza in mintea copilului notiunea de valoare adevarata si il initiaza pe acesta intr-un cod al moralei elementare, de aceea comportamentul acestora trebuie sa fie ireprosabil, ei reprezentand primele modele.

Principala motivatie a parintilor o reprezinta ceea ce este bine in mod real pentru copilul lor, dorintele personale trecand in plan secundar. In mod cert nu este bine ca pentru a inceta plansul, copilului sa i se ofere cate dulciuri vrea, sa fie lasat toata ziua in parc fara sa-si faca programul de mancare si somn si sa i se cumpere orice jucarie dupa care plange.

Parintele care doreste sa-si educe copilul in spiritul echilibrului in viata, va sti sa se joace cu acesta, dar si sa-l certe si sa-l pedepseaca imbinand stilul autoritar cu cel permisiv.

Niciun rol nu este mai frumos pe lume si mai plin de responsabilitati cum este cel de parinte, de aceea sa fim prietenii copiilor nostri pentru o comunicare eficienta in familie si sa facem front comun in educarea acestora!

(Autor: Elena Stan)Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste