Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4

Bebelusul are nevoie de curatenie perfecta pentru a se simti confortabil, iar inainte de prima baita este necesar ca parintii sa cumpere deja cada pentru micut, prosoape si cosmetice.

O regula esentiala spune ca bebelusul nu va fi bagat in cada pana nu i se dezlipeste buricul, ci va fi sters cu un prosop moale si umed.

Mai nou insa bebelusul se spala normal in cadita si in primele zile dupa nastere, ulterior buricul fiind sters pe margini cu alcool medicinal, bontul tamponat cu betadina si presarat cu baneocin. Dupa aceasta procedura pampersul se pune normal, fara sa necesite pansament pentru buric. Buricul va fi lasat sa se dezlipeasca singur.

Este recomandabil sa nu fie folosita apa de la robinet in primele luni de viata pentru a evita ca pielea sensibila sa fie afectata de eventualele impuritati. Atat apa, cat si camera unde se face baita vor fi la temperaturi moderate, iar inainte de inceperea dezbracarii copilului si actiunii propriu-zise, parintii vor pregati tot ceea ce este necesar, inclusiv vor dezinfecta cada. Apa se va testa cu cotul, iar pe fundul caditei se va pune un prosop moale, ca bebelusul sa fie protejat.

Pentru a nu se speria, copilul va fi introdus usor cu picioarele in apa, apoi va fi udat pe corp. Trebuie actionat cu blandete si rabdare deoarece aceasta este o experienta noua pentru el!

Se va insista asupra organelor genital si pliurilor de la maini si de la picioare, iar spalarea pe cap se va face cu multa atentie, sa nu-i intre apa in urechi, in ochi si in nas. Copilul va fi clatit cu apa curata si infasurat intr-un prosop moale, pufos, care sa nu-i irite pielea.

Nu vor fi folosite sapunuri si sampoane pentru adulti, ci cosmetice speciale pentru copii, testate, daca se poate pe pielea micutului! La cumpararea produselor se va verifica obligatoriu termenul de garantie.

Chiar daca micutul plange cand este spalat, parintii vor continua activitatea si nu se vor lasa coplesiti de lacrimile lui.

(Autor: Elena Stan)Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste