MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Foarte multe mamici care au auzit despre beneficiile mierii de albine doresc sa o includa in alimentatia copilului. Mierea insa, introdusa in dieta la momentul nepotrivit sau utilizata gresit poate avea efecte negative.

Iata cateva reguli de care trebuie sa tii cont pentru a te bucura impreuna cu cel mic in siguranta de beneficiile mierii de albine:

1. Nu folosi niciodata miere incalzita. De exemplu miere in ceai cald sau in prajituri. Mierea la temperatura inalta este toxica. Ea se consuma rece sau la temperatura camerei.

2. Daca bebelusul tau are o varsta sub 1 an, nu ii da miere! Pentru copilasii de pana la 1 an mierea prezinta un risc foarte mare de botulism infantil, o intoxicatie alimentara extrem de periculoasa, cu risc de deces. Dupa 1 an sistemul sigestiv al copilului va fi destul de puternic pentru a contracara bacteriile rele si a nu se lasa germinat.

3. Chiar si dupa varsta de 1 an, este bine sa utilizezi miere in alimentatia copilului in cantitate foarte mica din urmatoarele motive: contine zaharuri si creste riscul de carii dentare, in plus nu este bine sa obisnuiesti bebelusul de la varste atat de fragede cu gustul dulce. Da-i sansa sa descopere inainte si celelalte gusturi, ii va fi de folos mai tarziu.

Daca tii cont de aceste reguli simple consumul de miere va aduce numai beneficii, ea fiind considerata cel mai sanatos inlocuitor al zaharului si fiind foarte bogata in vitamine, antioxidanti si nutrienti.

Mierea este utilizata in tratarea diverselor afectiuni din cele mai vechi timpuri, cum ar fi: anemia, insomnia, calmarea durerilor de gat in combinatie cu lamaia, constipatia. Are rol de expectorant natural si efect antiseptic, antivomitiv si detoxifiant.


Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste