Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Alaptatul copilului in locul in care i se face foame reprezinta in multe tari ceva normal si natural. De aceea sunt rare cazurile in care mamica este aratata cu degetul.

Pentru copil, sa primeasca cea mai buna hrana exact atunci cand are nevoie reprezinta cel mai potrivit lucru pe care i-l poate oferi mamica.

Totusi, alaptarea copilului in zone publice inca mai starneste controverse in Romania. Iata care sunt pricipalele argumente pro si contra alaptarii de fata cu ceilalti.

Argumente pro alaptare in public:

* copilul primeste hrana atat de pretioasa- laptele matern, exact atunci cand i se face foame, lucru care contribuie nu numai la sanatatea sa fizica ci si la o stare de bine, oferindu-i linistea interioara de care are nevoie;

* manifestandu-se natural, mamica contribuie la emanciparea societatii in privinta alaptatului in public;

Argumente contra alaptarii in public:

* mamica nu se simte confortabil sa-si dezveleasca sanul in parc, pe strada sau in alte locuri publice;

* mamica simte o presiune sociala din partea celor care considera acest lucru ca fiind scarbos si nu sunt de acord sa asiste vrand nevrand la moment, manifestand o atitudine dispretuitoare: priviri insistente, expresii de dezgust si chiar replici usturatoare;

* gelozia sotului care nu accepta ca sotia sa sa-si dezgoleasca sanii in public nici macar in acest scop;

* riscul ca cineva sa fotografieze momentul sau sa-l filmeze si sa faca publice materialele care pot deveni viral pe internet;

Sugestii pentru alaptarea in public:

* Chiar daca te afli intr-un loc aglomerat, cauta o zona mai linistita pentru a alapta, lucru benefic pentru toata lumea incepand cu cel mic;

* Cand esti in deplasare, poarta haine speciale, astfel incat sa nu fie nevoie sa te dezbraci pe jumatate pentru a alapta, va fi mult mai usor;

* Exista efarse speciale care se aplica peste san astfel incat sa se pastreze intimitatea mamicii;

In prezent foarte multe asociatii si femei lideri de opinie se straduiesc sa promoveze alaptatul in public si se lupta pentru ca acesta sa fie vazut ca un gest demn, fara conotatii sexuale, care trebuie sa faca parte din normalitate.

Cu toate acestea exista inca si grupuri care se impotrivesc. In anul 2011 pana si Facebook a luat atitudine luand hotararea de a sterge toate imaginile postate in care erau prezentate mamici care alaptau, invocand continutul ofensator al pozelor. In 2014 Facebook a revenit asupra deciziei.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste