Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Paine este un aliment de baza in Romania, prezent aproape la fiecare masa. In alimentatia copilului se introduce in jurul varstei de 1 an, dupa ce bebelusul poate manca diverse alimente cu texturi asemanatoare.

Ideal ar fi ca la inceput carbohidratii sa ii fie asigurati din cereale integrale 100% naturale si apoi din paste integrale. Acestea sunt mai bogate in substante nutritive, vitamine si minerale decat painea.

In momentul in care painea este introdusa in dieta copilului se recomanda varianta de paine facuta in casa din faina integrala. Este mult mai sanatoasa decat painea din faina alba cumparata din magazin, cu foarte mici exceptii aditivata. Nu confundati faina neagra (de obicei colorata artificial) cu faina integrala, care inseamna ca graul a fost macinat integral.

Painea nu se consuma calda sau proaspata. Painea veche de o zi este indicata, pentru a nu afecta procesul digestiv. Consumul trebuie sa fie echilibrat.

Specialistii ne recomanda urmatoarele cantitati medii de paine care acopera necesarul copilului in functie de varsta:

* Intre 2 – 6 ani se recomanda in medie 60 – 90 g de paine pe zi
* Intre 7 – 12 ani se recomanda in medie 100 – 130 g de paine pe zi

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste