Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Pe timpul verii stim cu totii ca pielea are nevoie sa fie protejata de razele nocive ale soarelui. Folosim pentru bebelusi si copii cele mai bune lotiuni de protectie solara cu factor ridicat, avem grija sa poarte palarioare si sepci pentru a evita insolatia.

Dar cei mai multi dintre noi trec cu vederea faptul ca si ochiii au nevoie de protectie. Specialistii ne atentioneaza ca ochelarii de soare pentru copii sunt o necesitate si ca ei ar trebui purtati frecvent, nu doar atunci cand soarele straluceste.

Iata cum puteti alege ochelarii de soare potriviti si siguri pentru copii:

* Evitati ochelarii foarte ieftini, vanduti in piete sau standuri cu diverse alte produse, acestia pot face mai mult rau decat bine. Nu ofera protectie si deformeaza vederea facand ochii mai vulnerabili la razele puternice reflectate de apa de exemplu, ce pot ajunge sa provoace arsuri oculare;

* Apelati la sfatul unui oftalmolog atunci cand alegeti ochelarii de soare pentru copilul dumneavoastra si cumparati dintr-un cabinet specializat ochelari special creati pentru copii cu protectie UVA si UVB 100%;

* Culoarea inchisa a lentilelor nu inseamna un nivel de protectie UV mai ridicat. De fapt, protectia UV nu depinde de culoare. Culoarea este aleasa strict pe considerente estetice, in functie de preferitele copilului si ale parintilor;

Copilul nu este niciodata prea mic pentru a purta ochelari de soare. Exista modele din materiale sigure, special concepute pentru bebelusi de cateva luni. Acestia au sistem de prindere care protejeaza si vederea laterala acoperind toate unghiurile. Ochelarii pentru copii de calitate ii protejeaza in cazul unei cazaturi fiind nu se vor rupe si nu vor rani copilul. Lentilele este important sa nu fie din sticla sau plastic taios ci din materiale sigure si avizate, polarizate.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste