Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Diversificarea bebelusului incepe in functie de modul in care a fost hranit - exclusiv la san, mixt sau cu formula de lapte. Unii pediatri recomanda introducerea alimentelor incepand cu varsta de 4 luni pentru bebelusii hraniti cu formula, insa Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda varsta de 6 luni pentru toti bebelusii.

Cu ce incepem diversificarea?

Unii pediatri considera ca ar fi mai bine sa se inceapa cu legumele insa majoritatea recomanda fructele ca fiind primele alimente din meniul diversificat al bebelusului. Mai exact sucul proaspat de fructe, la inceput in cantitati foarte mici, apoi din ce in ce mai mult pana la 30 ml si din ce in ce mai gros - piure.

Fiecare aliment nou se introduce pe rand, cate unul, cu pauza de minim 3-4 zile intre ele timp in care mamica observa daca bebelusul are vreo reactie negativa.

Nu toate fructele sunt indicate pentru inceputul diversificarii. Iata ce fructe ar trebui sa folosim si ce fructe ar trebui evitate.

Fructe indicate pentru inceputul diversificarii:

* mar
* piersica
* portocala
* mandarina

Dupa varsta de 1 an: banana

Fructe interzise pentru inceputul diversificarii:

* capsuni
* kiwi
* rodia
* zmeura
* prune
* cirese
* struguri
* pepene rosu

Motivele pentru care aceste fructe nu sunt indicate: au seminte, su potential alergenic ridicat sau irita colonul.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste