Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Vara, intepaturile de albine, viespi sau bondari sunt deosebit de frecvente. Cand esti in vacanta, la plaja de exemplu sau intr-o zona de munte cu multe flori, riscurile de a fi intepat cresc din cauza numarului mai mare de albine.

Intepatura este dureroasa, locul poate amorti si daca este vorba despre brat sau picior pot aparea funicaturi sau zvacnituri. Locul se inroseste si se umfla. Intepaturile sunt in majoritatea cazurilor inofensive insa pot deveni periculoase in functie de particularitatile fiecarei persoane si de asemenea in functie de varsta, copiii fiind mai predispusi riscurilor. Reactiile la toxina patrunsa in corp apar la 4 din 1000 de cazuri si includ: prurit, urticarie, dispnee, wheezing, greata, dureri de burta sau chiar soc anafilactic.

In cazul in care copilul este intepat de o albina, iara cum ar trebui sa procedati:

* In primul rand examinati rapid locul si asigurati-va ca ati scos acul. Apoi sunati urgent la 112 si comunicati cand a fost intepat, varsta copilului si locul in care va aflati.

* Daca aveti posibilitatea aplicati comprese reci pana la venirea echipajului.

* Daca vi se pare mai practic si puteti, mergeti la cel mai apropiat cabinet medical.

* Medicul va examina locul, si va adresa cateva intrebari.

* Copilului i se va verifica tensiunea arteriala. Tratamentul consta in administrarea unui medicament antialergic injectabil pentru a preveni o reactie alergica la intepatura ce poate avea efecte foarte grave, chiar deces. Tratamentul administrat la timp reduce la minim aparitia reactiilor periculoase, cu risc vital.

* In ziua respectiva copilul nu va avea voie sa manance sarat si pe locul intepaturii se vor aplica comprese reci.





Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste