Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Copilasii sunt atrasi de telefonul mobil inca de la varste foarte fragede. La 1-2 ani butoneaza de zor iar la 3 ani deja poarta conversatii. Parintii sunt pusi in dificultate. Folosesc zilnic telefoanele mobile in fata copiilor de aceea devine foarte greu sa le interzica utilizarea lor.

Este important insa de stiut ca telefonul mobil poate afecta negativ copilul inca de cand acesta se afla in burtica mamei. Mai exact s-au constatat modificari la nivelul functiilor cognitive ale creierului aflat inca in dezvoltare si sensibil la unde.

Cercetatorii de la Facultatea de Medicina din Yale (SUA) au demonstrat cum radiatiile telefonului mobil in timpul sarcinii favorizeaza hiperactivitatea (ADHD). De asemenea capacitatea de memorare a fost afectata, fiind mai redusa in cazul celor expusi la radiatii.

Ministerul Sanatatii din Marea Britanie a derulat un studiu pe 2500 de copii cu varste de 11 si 12 ani, ce au fost monitorizati timp de 3 luni. Acestia au utilizat telefonul mobil zilnic. Serviciul de sanatate publica a recomandat copiilor sub 16 ani sa nu utilizeze telefonul mobil decat in situatii critice. Chiar si atunci ar fi de preferat sa foloseasca "handsfree" sau sa trimita sms.

Cercetatorii din toata lumea recomanda ca pana la varsta de 12 ani sa se evite complet utilizarea telefonului mobil. Se pare ca in cazul copiilor, nivelul de radiatii care afecteaza creierul este de doua ori mai mare decat in cazul adultilor iar zona hipotalamusului este de trei ori mai expusa.

In cazul adultilor consecintele sunt de asemenea prezente concretizandu-se si in modificarea metabolismului: studiile arata ca in urma folosirii telefonului mobil timp de 50 minute continuu, metabolizarea glucozei in regiunea creierului ce a stat langa atenta telefonului a fost afectata.

O veste buna: studiile arata ca o distanta de 35 cm minim este suficient de mare pentru a contracara efectele adverse ale utilizarii telefonului mobil.

mobil2

Iata cateva sfaturi utile pentru a minimaliza efectele nocive ale folosirii telefonului mobil:

- Daca trebuie sa duceti telefonul la ureche pentru a vorbi, faceti acest lucru dupa ce destinatarul apelului a raspuns. Pana in acel moment telefonul emite cele mai multe si mai puternice radiatii care pot afecta sanatatea;

- Folositi pe cat posibil de mult sistemul handsfree, astfel incat telefonul sa ramana la distanta;

- Aveti grija ca telefonul sa fie in permanenta descoperit. Daca este deschis dar acoperit cu ceva, va emite si mai multe radiatii pentru a capta semnalul;

- Tineti telefonul intr-o zona cu semnal foarte bun, astfel va emite mai putine radiatii pentru a ramane conectat la retea;

- Evitati vorbitul la telefon de placere sau fara rost, limitati conversatiile la strictul necesar si astfel riscurile vor scadea;

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste