Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Somnul de dupa-amiaza nu este un moment asteptat de toti copiii. Daca unii prefera sa se relaxeze dupa o prima repriza de joaca intensa din prima parte a zilei, altii fac tot posibilul sa nu doarma spre disperarea parintilor si a bunicilor.

Care este importanta somnului de dupa-amiaza pentru cresterea si dezvoltarea copilului?

Specialistii ne avertizeaza ca nu trebuie sa fortam copilul sa doarma daca acesta se impotriveste ferm. Insa importanta somnului de dupa-amiaza nu trebuie neglijata. Pentru orice copil cu varsta de pana la 5 ani ar fi foarte bine sa doarma zilnic intre orele 14 si 16. Dupa orele 17.00 somnul de dupa-amiaza nu mai este recomandat.

Iata ce beneficii s-au identificat:

- reduce riscul bolilor de inima pe termen lung, oferind organelor ocazia de a se relaxa;

- intareste capacitatea de concentrare si stimuleaza activitatea cognitiva in starea de veghe;

- contribuie la dezvoltarea sistemului nervos central si a creierului;

- intareste sistemul imunitar;

- elimina oboseala si tensiunea acumulate in prima parte a zilei;

- stimuleaza cresterea armonioasa;

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste