Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Suzeta este unul dintre cele mai controversate obiecte ale copilului mic. Intre necesitate si comoditate, parintii au opinii impartite despre folosirea suzetei, chiar daca pana la urma copilul are ultimul cuvant. Iata care sunt avantajele si dezavantajele utilizarii suzetei.

Beneficiile utilizarii suzetei

- ajuta copilul sa se linisteasca si ofera parintilor clipe de relaxare;
- se pare ca utilizarea suzetei reduce riscul de SMSS (Sindromul de moarte subita a sugarului);
- poate preveni aparitia cariilor cu conditia ca parintii sa nu o inmoaie in ceva dulce;

Efectele negative ale utilizarii suzetei

- daca este utilizata inainte ca sugarul sa implineasca 1 luna poate afecta alaptarea, fiind posibil ca sugarul sa prefere suzata;
- se poate transforma usor intr-un obicei pe termen lung, incetinind dezvoltarea vorbirii;
- poate crea dependenta - copilul nu mai doarme bine fara suzeta, devine agitat, nervos;
- conform studiilor statistice poate mari riscul de infectii ale urechii medii;
- poate afecta cresterea normala a dintilor;
- daca nu este curatata frecvent poate crea probleme de sanatate, cum ar fi infectiile. Suzeta murdara sau scapata pe jos se contamineaza usor cu germeni;

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste