MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Fiecare copil are propriul sau ritm. Astfel sunt copii care dorm dupa amiaza dar seara merg la culcare ceva mai tarziu si copii care se joaca toata ziua iar seara se culca devreme. Nu se recomanda culcarea unui copil cu forta, doar pentru a bifa somnul de dupa-amiaza.

Totusi exista un anumit numar recomandat de ore de somn in functie de varsta, pe care copilul ar trebui sa le acopere insumat, pe parcursul unei zile. Aceste ore de somn contrubuie la o dezvoltare fizica si psihica armonioasa.

Numarul de ore de somn recomandate in decursul a 24 de ore, in functie de varsta copilului

   0-3 luni  16-18 ore de somn
   3-6 luni  14-16 ore de somn
   6-9 luni  14-15 ore de somn
   9-12 luni  14-15 ore de somn
 12-18 luni  13-14 ore de somn
 18-24 luni  13-14 ore de somn
    2-3 ani  12-14 ore de somn
    3-5 ani  11-13 ore de somn
   5-10 ani  10-11 ore de somn


Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste