Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Principalul beneficiu al aerului conditionat este confortul. In zilele toride de vara, aparatul mentine temperatura optima la serviciu si acasa. O atmosfera placuta ne face sa ne simtim mai bine si ne permite sa ne desfasuram activitatile zilnice normal. Iata insa ca ne supunem si unor riscuri importante.

In cazul copiilor acestea cresc din cauza faptului ca sistemul imunitar este inca in formare. Specialistii recomanda parintilor instalarea aerului conditionat in locuinta intr-o zona mai putin frecventata de copil, de exemplu pe hol.

De asemenea sa permita cat mai putin copilului sa stea in spatiul in care aerul conditionat este pornit si sa excluda aceasta situatie in cazul bebelusilor.

* Aparatul nu foloseste aer proaspat, de aceea nu diminueaza concentratia de poluati din incapere si poate imprastia infectii bacteriene, fire de par de la animale, virusuri.

* Exista persoane sensibile la aer conditionat care acuza dureri de cap, oboseala, probleme respiratorii, iritatii, cel mai probabil in urma circulatiei deficitare a aerului proaspat.

* Agentia de Protectia Mediului din SUA avertizeaza ca aerul conditionat poate crea un mediu propice dezvoltarii bacteriilor si mucegaiului, din cauza umidificarii crescute, printre infectiile cele mai frecvente fiind: pneumonia, legionella si febra Pontiac.

* Favorizeaza aparitia sinuzitei (inflamarea sinusurilor nazale din cauza infectiilor sau poluantilor din aer).

* ABC News a prezentat un studiu extrem de interesant - aerul conditionat favorizeaza depunerea kilogramelor in plus. Acest lucru se intampla din cauza temperaturii constante, precise, pe care o mentine. Astfel corpul omenesc nu mai depune energie pentru a se echilibra termic.

* Alte afectiuni ccorelate cu utilizarea aerului conditionat: fibromialgia, sindromul Raynaud, dermatita a frigore, sindromul de ochi uscat, uscarea excesiva a pielii.


Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!