Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Depresia nu este un moft ci o problema de sanatate intalnita tot mai des in ultimul timp, indiferent de conditia sociala, varsta sau sex. Astfel, depresia poate aparea si in cazul copiilor. Daca adultii isi pot da seama singuri ca sufera de depresie si astfel pot solicita ajutor de specialitate la timp, inainte ca problema de sanatate mentala sa se complice, in cazul celor mici parintii trebuie sa intuiasca faptul ca s-a instalat depresia sau o stare depresiva asociata, urmarind semnele din exterior.

Statisticile sunt triste: unul din 33 copii sufera de depresie si unul din 8 adolescenti. Printre efectele negative ale depresiei: izolarea, performante slabe foarte scazute, risc crescut de suicid. In cazul adolescentilor apar si alte probleme cum ar fi: alcoolul, fumatul sau consumul de substante interzise.

Iata cum isi pot da seama parintii daca cel mic sufera de depresie- urmarind aparitia semnelor de mai jos:

* copilul este foarte trist de o perioada lunga de timp, continuu;
* stare de iritabilitate care il face sa izbucneasca la cel mai mic lucru care nu ii convine;
* activitatile preferate nu se mai bucura de nici un interes din partea copilului, la fel si scoala, copilul inregistrand multe absente;
* insomnii frecvente;
* lipsa poftei de mancare si implicit modificarea greutatii;
* stare de agitatie si furie sau din contra lipsita de energie;
* stari de vinovatie nefondate, sentimente de vina care il fac sa sufere vizibil, sa planga din orice;

Daca minim 5 dintre simptomele de mai sus persista pentru o perioada de minim 2 saptamani, este foarte probabil sa fie vorba despre depresie sau o stare asociata acesteia.

In acest caz cel mai bun lucru pe care ar putea sa-l faca parintii este sa apeleze la un specialist in psihoterapia copilului. In functie de particularitatile cazului se va stabili cea mai buna strategie.

Din pacate depresia nu poate fi rezolvata fara ajutor de specialitate, indiferent cat de mult isi doresc sau se straduiesc parintii.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!