Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Un subiect destul de controversat este reprezentat de prezenta televizorului in viata copilului. Are voie sa se uite sau este mai bine sa i-l interzici total?

Ei bine, ultimele studii releva faptul ca televizorul poate fi util celor mici incepand cu varsta de 2 ani, stimuland imaginatia, cu conditia ca emisiunile sa fie selectate cu atentie si sa se adreseze varstei copilului.

Pentru copiii cu varste de peste 2 ani si jumatate televizorul incepe sa aibe implicatii si in sfera socialului. Se intalnesc in parcuri, la gradinite si la locuri de joaca iar discutiile despre anumite personaje sau emisiuni preferate sunt foarte frecvente. Ba chiar constructive, stimuland memoria si creativitatea.

In afara desenelor animate exista emisiuni educative difuzate de anumite posturi tv adresate copiilor cu efecte extraordinare pentru dezvoltarea inteligentei: emisiunile cu diverse activitati practice, cele despre animale sau cele despre calatorii. Copilul are astfel sansa de a invata si alte lucruri decat cele spuse de parinti sau bunici. Educatie inseamna si largirea orizontului copilului iar aceste emisiuni atent alese contribuie la acest lucru.

Pericolul legat de televizor apare atunci cand nu exista criterii de selectie a programelor pe care copilul le vizioneaza, a orelor la care face acest lucru si a duratei de timp. Daca un copil se uita la televizor in timpul in care ar trebui sa doarma evident, televizorul se transforma intr-un factor nociv.

In nici un caz nu este bine sa-i fie interzis total televizorul. Acest lucru reprezinta o greseala frecventa a parintilor, desi scopul pentru care o fac este unul bun. Rezultatele actiunii sunt insa negative deoarece copilul se va dezvolta cu un minus fata de ceilalti copii de varsta lui. Cresterea copilului trebuie adaptata vremurilor in care traim. Copiii care nu vor stii ce este acela televizor practic nu tin pasul cu prezentul.

Televizorul nu trebuie folosit pe post de baby sitter pentru a linisti copilul sau pentru a-l determina sa manance stand la masa, lasandu-l sa priveasca orice fel de emisiune. Iar durata vizionarii programelor tv trebuie redusa la minim. O ora pe zi pentru emisiunea preferata este o durata rezonabila.


Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste