Cea mai buna pompa de san – recomandari de la mamicile din comunitatea AmNascutAcolo

Produs Electrica/manuala Acumulator Dubla Detalii/Pret
Pompa de san electrica dubla Spectra, 9+ Pompa de san electrica dubla Spectra, 9+ Electrica/manuala: Electrica Acumulator: Da Dubla: Da Vezi detalii si pret
Pompa de san electrica Philips Avent Comfort SCF332/01 Pompa de san electrica Philips Avent Comfort SCF332/01 Electrica/manuala: Electrica Acumulator: Da Dubla: Nu Vezi detalii si pret
Pompa de san electrica Tommee Tippee Pompa de san electrica Tommee Tippee Electrica/manuala: Electrica Acumulator: Da Dubla: Nu Vezi detalii si pret
Pompa de san electrica dubla Spectra S2 Pompa de san electrica dubla Spectra S2 Electrica/manuala: Electrica Acumulator: Da Dubla: Da Vezi detalii si pret
Pompa de san electrica Doopser DPS-003 Pompa de san electrica Doopser DPS-003 Electrica/manuala: Electrica Acumulator: Nu Dubla: Nu Vezi detalii si pret
Pompa de san electrica Kidscare KC103 Pompa de san electrica Kidscare KC103 Electrica/manuala: Electrica Acumulator: Nu Dubla: Nu Vezi detalii si pret

Draga mamica, sau viitoare mamica, daca ai ajuns pe aceasta pagina cel mai probabil ai un bebelus nou nout, caz in care dorim sa te felicitam! Sau, daca urmeaza sa nasti si vrei sa te pregatesti pentru perioada de alaptare, iti dorim nastere usoara! Daca nu ai decis inca unde vei naste sau daca esti curioasa ce spun alte mamici despre experienta nasterii la maternitatea unde urmeaza sa nasti, te invitam sa citesti povestile despre nasterea prin cezariana sau nasterea naturala publicate pe site-ul nostru!

Acum, sa revenim la motivul pentru care te afli pe pagina noastra – pompele de san pentru muls si stimularea lactatiei! Ca si mamica a unui baietel de 5 anisori si o fetita ce urmeaza sa se nasca in cateva saptamani, pot sa spun ca pompa de san este un accesoriu vital pentru o mamica ce doreste sa alapteze. Atat pentru primul copil cat si pentru al doilea, am folosit si voi folosi pompa pentru san. Eu, personal, la primul am folosit o pompa de san electrica de la Tommee Tippee care si-a facut treaba foarte bine. Acum, pentru fetita ce urmeaza sa se nasca am achizitionat un alt model, mai nou, tot electric dar care este si dublu, de la Spectra. Sper sa fiu multumita si de acesta si sa imi fie utila si functia dubla.

Nu este intotdeauna usor sa gasesti modelul potrivit iar pentru acest lucru mamicile din comunitatea AmNascutAcolo.ro au fost rugate sa isi spuna parerea despre pompele de san folosite de ele si sa ne recomande, sau nu, cele mai bune produse din aceasta categorie.

Pentru bebelus, alaptarea, mai ales in primele luni de viata, este extrem de importanta! Laptele mamei contine nutrienti necesari dezvoltarii bebelusului si mai ales pentru formarea unui sistem imunitar puternic. O pompa pentru sani poate fi foarte utila in aceasta perioada, din mai multe motive, unele poate chiar dificil de imaginat pentru mamicile care sunt la primul copil.

Uneori lactatia trebuie stimulata iar daca bebelusul dumneavoastra nu este „mancacios” si nu poate sa stimuleze singur suficient, atunci cu ajutorul pompei veti putea sa compensati dumneavoastra si sa va asigurati ca minunea din viata dumneavoastra primeste tot ce e mai bun de la mami.

De asemenea pot exista momente in care sa aveti nevoie sa goliti unul dintre sani, sau chiar ambii si poate chiar sa stocati laptele mamar pentru utilizare ulterioara, atunci cand nu veti putea fi langa bebelus pentru o perioada mai indelungata. Din nou, o pompa pentru san se va dovedi o mica investitie de „milioane”!

Recomandarile comunitatii AmNascutAcolo.ro

1. Pompa de san electrica dubla Spectra, 9+

Pompa de san electrica dubla  Spectra 9+ se remarca prin faptul ca vine in ajutorul mamicilor care alapteaza si le ajuta sa extraga o cantitate mare de lapte in timp destul de scurt, asigurand confort maxim pentru mama, dar si standarde inalte de calitate si igena pentru laptele astfel muls. Pe langa functia de extragerea a laptelui, aceasta pompa dubla ofera si optiunea de masaj, foarte utila in special in perioada de inceput a alaptarii.

Are o autonomie a bateriei de aproximativ  2. 5 ore si un design modern si atractiv, si vine impreuna cu un set complet de componente ce se pot ajusta in functie de marimea sanului, usor de utilizat si sterilizat.

Ecranul cu led si functia de memorie sunt inca doua caractersitici utile ale acestei pompe, precum si faptul ca este destul de silentioasa.

 

Produs recomandat de:

Marilena R, Ploiesti

Recomand pompa de san electrica dubla Spectra 9+ cu mare drag pentru ca este foarte bună, își merita banii pentru ca face tot ce este scris în descriere și are toate calitățile pe care trebuie sa le detina o pompa de san electrica.

Funcția de masaj este de mare folos, m-a ajutat enorm în creșterea lactației. Bateria tine mult, piesele se spala și se asamblează ușor, consumabilele se găsesc ușor și la preț accesibil. Este foarte silentioasa, se poate pompa oriunde fără a depinde de priza, de-asemenea și pe timpul încărcării se poate folosi fără sa se vadă nici o diferență. Este foarte folositor faptul ca vine cu un manual în limba română care explica simplu și pe înțelesul tuturor ce ai de făcut și cum.

Pot sa spun ca este cea mai buna pompa care sporește producția de lapte, este foarte ușor de luat în bagaj si incredibil de utilă. Personal mi-a fost de mare ajutor în creșterea lactației, desfundarea canalelor fără a produce răni si funcționează excelent în sistem dual, reducând timpul de acțiune la jumătate fără eforturi.

O recomand cu încredere, este cea mai potrivita pompa de san electrica si își face treaba cu brio!

Pompa de san electrica dubla Spectra, 9+

2. Pompa de san electrica Philips Avent Comfort SCF332/01

Pompa de san electrica Philips Avent Comfort SCF332/01 este o pompa de muls electrica simpla, cu o cupa de colectare a lapteluiprevazuta  cu o ” perna de masaj”

Acest design al cupei ofera un confort sporit la mulgere, o senzatie de caldura si stimuleaza comod si delicat lactatia. Laptele extras din san curge direct in biberon, chiar si atunci cand mamica sta dreapta si intr-o pozitie confortabila.

Pompa se utilizeaza  usor , este compacta si usor de transportat, functioneaza pe baterii, componentele sunt de calitate si usor de sterilizat.

Produs recomandat de:

Laura C, Oradea

Pompa de sân electrică simplă Philips Avent SCF332/01 m-a ajutat la inceputul alaptarii. Am avut primita si una manuala, insa m-a descurajat sa tot „dau la manivela”, asa ca sotul mi-a achizitionat-o pe aceasta electrica.

Am nascut prin cezariana si lactatia a pornit mai greu, plus ca am fost despartita de bebe cateva zile. Dar am reusit, sunt multumita de mine si de pompa ca a indeplinit cerintele mele. In plus m-a ajutat sa cresc productia de lapte prin power pumping.

Alt avantaj este ca nu am avut nicio problema la mameloane si m-a ajutat cand am avut un canal blocat. Mai ales la inceput cand bebe nu e foarte activ e utila caci creste productia si daca bebe nu e la san.

Intr-adevar, bebe e cea mai buna alegere si el creste productia de lapte, insa o pompa e binevenita la nevoie. Recomand oricarei mamici o pompa de san, e foarte utila si pentru cele care vor sa faca stoc de lapte in caz ca au prea mult si bebe nu suge atat. Nota 10 cu steluta!!!

Pompa de san electrica Philips Avent Comfort SCF332/01
Camelia-Elena C, Bucuresti

Pompa de san Philips Avent a meritat toți banii. A fost foarte eficienta în stimularea lactației după naștere și m-a ajutat sa depășesc momentele dificile din timpul alăptării. Un moment dificil a fost în ziua externarii când am făcut febra laptelui, iar pompa m-a ajutat sa depășesc aceasta criza.

Mi-a plăcut faptul ca am avut posibilitatea sa adjustez viteza de pompare în așa fel încât procesul să fie cât mai confortabil. Este silențioasa și ușor de manevrat. Asamblezi piesele, asezi pompa pe san si te relaxezi.

Raportul calitate – pret mi se pare foarte bun, si recomand aceasta pompa pentru ca este simpla si eficienta. Pompa este fabricata dintr-un material rezistent, de înaltă calitate și ușor de sterilizat.

De asemenea, m-a ajutat sa stochez lapte pentru când a fost nevoie sa plec câteva ore de acasa si pentru orice situatie de urgenta. Personal, nu am identificat un dezavantaj, am folosit-o cu succes aproximativ 10 luni.

Eu am folosit-o cu incredere si v-o recomand si voua!

Pompa de san electrica Philips Avent Comfort SCF332/01

3. Pompa de san electrica Tommee Tippee

Pompa de san este electrica si simpla, portabila si usoara. Cupa este alcatuita din  doua piese care formeaza o perna de aer pentru comfort sport la mulgere.

Dispune de functie de masaj si 4 nivele de setare a intensitatii de colectare a laptelui matern, ritmul de recoltare poate imita modul de hranire natural al bebeluslui.

Este usor de folosit si curatat, poate functiona cu baterii sau conectata la o sursa de curent electric, insa este putin mai zgomotoasa fata de alte pompe.

 

Produs recomandat de:

Ionela D, Pascani

Am achizitionat si folosit aceasta pompa de san la nasterea primului copil si am fost foarte incantata. M-a ajutat foarte mult, in special in primele zile pentru stimularea lactatiei.

Am nascut prin cezariana si am avut-o cu mine in maternitate. Eram foarte stresata fiind primul copil si nestiind prea multe despre  procesul alaptarii. Am folosit-o cu succes imediat dupa nastere, si m-a ajutat sa evit si afectiunea cunoscuta ca “furia laptelui”.

Designul este simplu, se monteaza usor si are componente care se pot curata si steriliza rapid si eficient. Mi s-au parut foarte utile si biberoanele si tetinele aferente, pentru ca  l-am  putut hrani pe bebe si din biberon atunci cand am avut  rani la mameloane, la inceputul alaptarii.

Este foarte utila si atunci cand trebuie sa faci rezerve de lapte, in situatia in care bebe obisnuit cu alaptarea exclusiva, trebuie sa ramana  in grija altcuiva pentru o perioada mai scurta sau mai lunga de timp.

Pompa este destul de silentioasa, se poate folosi in timp ce se incarca la priza sau doar cu baterii, singurul “dezavantaj” ar fi ca nu poate fi folosita simultan la ambii sani, prin urmare pe viitor m-as orienta catre o  pompa dubla pentru a scurta timpul de extractie a laptelui.

Pompa de san electrica Tommee Tippee

4. Pompa de san electrica dubla Spectra S2

Pompa de san dubla electrica Spectra S2 ofera beneficii pentru mamicile aflate atat la inceputul alaptarii, cat si pentru  perioada imediat urmatoare, fiind conceputa si cu functie de masaj.

Se poate utiliza pe mai multe nivele de intensitate, cu posibilitate de reglare  a puterii vacummului si a vitezei de pompare, in functie de preferintele fiecarei mamici. Printre alte caracteristici utile se numara functia de memorie, ecranul LCD luminos si faptul ca este silentioasa.

Ca si mici dezavantaje este mai voluminoasa fara de celelate pompe si functioneaza doar conectata la priza.

 

Produs recomandat de:

Anca D, Bucuresti

Deși cel mic era alăptat, la aproximativ 2 săptămâni, datorită unor mastite care au trebuit incizate (3 incizii), am ales sa folosesc o pompă de san electrica marca Spectra. Am ales acest model de pompă pentru că avea recenzii foarte bune in randul mămicilor. Nu am achiziționat pompa pentru că prețul era destul de mare dar am ales sa o închiriez de la o organizație non-profit.

Am folosit această pompă aproximativ o lună pentru că bebelușul nu putea suge din sânul care a suferit inciziile, fiind foarte inflamat. Față de celelalte pompe de sân manuale și electrice folosite la primul copil, aceasta mi a plăcut cel mai mult pentru că are mai multe programe de extracție a laptelui, cupa este pe dimensiunea fiecărui sân (se recomandă măsurarea mamelonului pentru a folosi o cupă potrivită), timpul de extracție se scurtează considerabil și consumabilele (cupă, furtun, supapa) se schimba foarte ușor.

Deși este o pompă destul de mare ca volum, își face treaba foarte bine.

Pompa de san electrica dubla Spectra S2

5. Pompa de san electrica Doopser DPS-003

Este o pompa de san electrica simpla, de mici dimensiuni si usor de transportat si folosit oriunde. Are doua moduri de functionare, unul pentru masaj si stimularea lactatiei si unul pentru extragerea laptelui  pentru bebelus in conditii de igiena si siguranta.

Este silentioasa si usor de ansamblat, insa trebuie sa tineti cont de faptul ca poate fi folosita doar in timpul alimentarii la o priza. Biberonul este prevazut cu un senzor de temperatura, care isi schimba culoarea atunci cand temperatura laptelui ajunge la  40 de grade.

Produs recomandat de:

Madalina G, Sebes

Am achizitionat aceasta pompa  in special pentru pretul destul de redus in comparatie cu alte pompe electrice, insa nu sunt foarte incantata de produs in sine dintr-un singur motiv: pentru a face extractia laptelui, trebuie sa stau intr-o pozitie destul de incomfortabila si se poate utiliza numai conectata la priza.

Plusurile sunt ca este silentioasa si usor de asamblat, componentele par sa fie de calitate, ofera functie de masaj si  are 5 nivele de reglare. Are dimenisiuni destul de reduse asa ca se poate impacheta si transporta oriunde cu succes dar din pacate nu are acumulatori sau baterii. O recomand doar daca bugetul va este limitat si nu va puteti lua un model mai bun.

Pompa de san electrica Doopser DPS-003

6. Pompa de san electrica Kidscare KC103

Este o pompa de san electrica simpla, care are insa cateva caracteristici care o fac sa iasa in evidenta. Printre acestea se remarca faptul ca are mai multe nivele de aspiratie si stimulare pentru a asigura o extractie eficienta si comfortabila a laptelui matern.

Componentele sunt de calitate si se pot steriliza usor. Motorul este silentios, are afisaj LCD si  functioneaza conectata la priza sau prin adaptor USB.

 

Produs recomandat de:

Bianca I, Bacau

Este o pompa electrica extraordinar de buna, și de foarte mare folos. Este extrem de rezonabila ca preț, mai exact, 180 lei ( cu tot cu transport ).

Are doua tipuri de programe. Cel de masaj, care imita bebelușul Care trage la san, si programul de extracție, care e pentru a extrage mai rapid lăpticul. Menționez ca programul de masaj Este EXTRAORDINAR. Nu provoacă durere, absolut deloc.

De asemenea, are trei tipuri de frecvente, în funcție de cât de tare/ repede vrei sa pompezi. Si, totodată, are 10 niveluri de masaj și 15 de extracție. Plus timpul pe care îl afișează pe display, astfel încât sa nu stai cu ochii pe ceas, ca sa vezi de cât timp pompezi. Își face treaba maximum de bine. Chiar își merita toți banii.

Eu, inițial, am pornit în „lumea storsului”, cu o pompa manuala, care extragea foarte bine. Dar era cam incomod de folosit. Am trecut ulterior tot pe o pompa manuala, însă cu pompita. Cea din urma, era mai confortabil de folosit, însă nu extragea prea bine. Mai bine storceam eu din san, decât o făcea pompa. Asta, repet, este EXTRAORDINARA!

Pompa de san electrica Kidscare KC103
Raluca L, Alba Iulia

Este cea mai bună și accesibilă pompa de sân electrică. Calitatea este foarte bună. Ce îmi place cel mai mult la această pompa de sân electrică este faptul că este ușor de folosit, nu îți face rani și are și foarte multe funcții , una din ele fiind de masaj pentru stimulare iar cealaltă de extracție pe mai multe nivele de intensitate.

La primul copil am achiziționat-o puțin cam târziu după ce am incercat alte 4-5 modele care mi-au provocat răni. Dar aceasta nu, siliconul și modul de extracție este precum ar suge un bebelus. Eu mi-am luat varianta simplă , cu un recipient dar există și varianta dubla. Se încarcă la priză vine cu toate accesoriile.

Singurul dezavantaj îi faptul că nu este cu baterii că sa fie portabilă. În rest consider că este una dintre cele mai bune pompe de san electrice.

În opinia mea consider că este „The Best of The Best”!

Pompa de san electrica Kidscare KC103

7. Pompa de san manuala Primii Pasi

Acesta este o  pompa de san simpla, manuala, care desi nu este la fel de eficienta ca o pompa de san  electrica, este insa la fel de  utila pentru extragerea laptelui matern. Mulgerea propriu zisa implica mai mult efort din partea mamei, si poate dureaza mai mult va si timp, insa rezultatele sunt aceleasi.

Avand in vedere ca este de mici dimensiuni si nu are nevoie de concetare la priza aceasta pompa poate fi folosita oriunde si oricand, pentru a asigura necasarul de lapte al bebelusului atunci cand mamica are nevoie.

Are mai putine componente decat  o pompa electrica si este usor de asamblat, sterilizat si utilizat.

Produs recomandat de:

Teodora S, Glodeni

Recomand! Raportul calitate preț este foarte bun. Este ușor de manevrat, foarte foarte ușor de curățat. Eu nu am întâmpinat probleme în manipularea acestei pompe. Materialul din care este făcută nu retine mirosuri și rezista la temperaturi de spălare mai mari, și aici ma refer în special la temperaturile din timpul oparirilor, pentru ca, pentru a avea grija de sănătatea bebelușului nostru, se recomanda oparirea produselor pentru hranit pentru a distruge eventualele bacterii existente pe suprafața acestora.

Aceasta pompa de san manuala se poate spala și în mașină de spălat vase automata, dar și normal, în chiuveta. Plasticul este unul de o calitate foarte bună, ce nu permite deformarea lui în contact cu apa fierbinte.

Încă un lucru care mie mi-a plăcut foarte mult și pentru care fac și aceasta recomandare este faptul ca în locul pompei propriu-zise se poate pune și o tetina, astfel ca pompa poate fi folosita și ca biberon, ceea ce este super și foarte avantajos. Cumperi un produs și ai de fapt 2.

Spor la cumpărături mămici și viitoare mămici!

Pompa de san manuala Primii Pasi
Ioana-Nicoleta T, Gherla

Eu am folosit pompa manuală de la primii pași, a fost destul de buna. Dacă ar fi sa dau timpul înapoi as lua o pompa electrica, deoarece în primele luni am avut foarte mult lapte și îmi era de mare ajutor, dar era obositor mai ales că bebe avea perioade în care refuza sânul și foloseam pompa și ii puneam laptele în biberon, asa ca pentru mine cred ca ar fi fost mult mai util și mai ușor sa am una electrică.

Fiind primul copil nu pot sa zic ca am avut informații despre pompe, doar în spital în a 2-a zi mi-a recomandat o asistență sa-mi cumpăr și mi-a luat mama o pompa din prima farmacie.

Pentru mine a fost un obiect foarte folositor, mai ales în primele luni de sarcina și dacă ar fi sa dau timpul înapoi as apela la una electrică.

Pompa pe care am avut-o a fost bună, am folosit-o mult timp și e în perfecta stare de funcționare și e ușor de folosit, în plus a fost la un preț foarte bun, aproximativ 50 de lei.

Pompa de san manuala Primii Pasi

8. Pompa de san electrica dubla Spectra S1

Pompa de san electrica dubla Spectra S1, este  o pompa de san dubla, cu un design modern, usor si practic in utilizare. Are toate caracteristicile unei pompe performante, include diferite functii utile, masaj, extractie, memorie, viteza de pompare si reglare a vacuumului, display luminos, timer, etc.

Poate fi folosita ocazional sau pe termen lung si este dotata cu un sistem antireflux care impiedica patrunderea laptelui in cele 2 furtune. Componentele sunt de calitate superioara, fara continut de Bisfenol A.

Se incarca la priza sau functioneaza cu acumulatori si are o autonomie de pana la  2.5 ore. Diferenta intre acest model si  Spectra 9 + este portabilitatea, cel de-al doilea model avand dimenisuni mai mici si functionand fara alimentare la priza, doar pe baterii.

 

Produs recomandat de:

Marilena R, Aldeni

De departe cea mai buna pompa de san. În 15 minute pompam ambii sâni și bebe avea laptele necesar. Am reușit sa pompez exclusiv 10 luni cu ea. La fiecare 3 ore. Funcționează perfect, bateria tine foarte mult deci nu am fost dependenta de priza. Am luat o cu mine peste tot. Dacă nu o aveam bebe nu putea beneficia de laptele matern, atât de important pentru dezvoltarea lui fizica și psihica. O recomand cu mare drag!

Este din materiale foarte rezistente, are consumabile care se găsesc ușor și la un preț accesibil. Diverse mărimi ale cupelor. Ceea ce este un real avantaj.

Se curata și sterilizează totul foarte ușor. Poate fi folosita și ca pompa simpla și ca pompa dubla. Personal am folosit ca pompa simpla pentru a și masa în timpul pomparii, scoțând lapte mai repede și mai eficient. Are lumina de veghe si era ușor sa o folosesc noaptea fără sa aprind lumina și sa deranjez bebelușul. Este silențioasa, și acesta fiind un plus. Sunt mulțumită 100%

Pompa de san electrica dubla Spectra S1
Cristina M, Doaga

Extrage rapid și foarte eficient dacă este folosita la 3 4 ore. Se încarcă iar bateria tine în jur de 6-8 sesiuni de pompare. Poate fi folosita și ca pompa simpla și ca pompa dubla. Are lumina reglabila, buton pentru reglarea intensității de pompare, buton pentru reglarea rapiditatii pomparii.

Cupele se găsesc pe diferite dimensiuni, se găsesc și perne de masaj pentru o pompare lejera. Consumabilele precum furtunase și supape se găsesc foarte ușor și la preț accesibil. Eu am schimbat supapele la fiecare 30 zile iar furtunasele doar o data.  Am folosit o cu succes pentru pompare exclusiva timp de 6 luni.

Sincer mie mi se pare cea mai buna pompa de pe piața la ora actuala. Ma bucur ca nu sunt dependenta de priza și ca am avut lumina de veghe pentru a nu-l trezi pe bebe. Zgomotul este acceptabil, nu ii deranjează pe cei din jur.

Recomand cu mare drag! Merita investiția.

Pompa de san electrica dubla Spectra S1

9. Pompa de san electrica Philips Avent SCF395/11

Este o pompa de san cu design modern, care ofera comfort la extragerea laptelui, mai ales datorita pernei moale si adaptabile din silicon cu care este prevazuta cupa. Mamica poate sta relaxata in timpul colectarii, nu trebuie sa se aplece in fata atunci cand se mulge.

Are intre 8 si  16 niveluri de setare, motor silentios si functie de memorare a setarilor. Produsul se monteaza si se utilizeaza usor, sistemul de colectare inchis, impiedica patrunderea laptelui in tuburi, asigurand o curatare facila.

 

Produs recomandat de:

Cristina S, Piatra Neamt

Am achizitionat aceasta pompa de san dupa ce am citit mai multe reviwes aferente modelelor de pompe de san  de la  Philips, si aceasta mi s-a parut cea mai ok. Sunt multumita de achizitia facuta, pompa mi-a fost foarte utila dupa venirea pe lume a bebelusei. Am fost incantata de design si recunosc de culoarea roz 🙂

Este o pompa usor de folosit, si m-a ajuta sa extrag laptele in aproximaitv 25 de minute de la ambii sani.

Perna de silicon moale aferenta cupei de extractie te ajuta si asigura comfort in momentul mulgerii si se adapteaza usor la forma si marimea mamelonului.

Are mai multe niveluri de setare, si mi s-a parut utila si functia de memorie. Dupa ce m-am obisnuit cu pompa si am tot folosit-o imi era usor sa porneasca direct pe setarile deja ajustate pentru mine, castigam timp.

Se curata si se monteaza usor, iar componentele au rezistat destul de bine pe parcursul utilizarii.  O recomand oricarei viitoare mamici, cu siguranta va fi utila!

Pompa de san electrica Philips Avent SCF395/11

10. Pompa de san manuala Philips Avent

Este o pompa de san manuala simpla, care ofera insa comfort sporit in utilizare datorita pernei pentru masaj din silicon moale, care se muleaza perfect de sanul mamei, la simularea si extractia lactatiei. De asemenea, colectarea laptelui, ca si in cazul celorlalte pompe de san marca Philips se face usor, fara sa trebuiasca ca mama sa stea in pozitie usor aplecata.

Componentele sunt de calitate, usor de utilizat si sterilizat, pompa are dimensiuni reduse si se poate folosi si transporta oriunde.

Produs recomandat de:

Ana C, Oradea

Pompa de san Avent Natural este utila penteu orice mamica aflata la inceput si care isi doreste enrom sa isi alapteze minunea vietii. Eu am dorit acest lucru si ma bucur ca de imediat un an de zile fac acest lucru!

Este minunat sa stii ca poti oferi un dar nepretuit copilului tau, tot ce are nevoie si ce e mai esential la inceputul vietii. Recomand pompa de san deoarece e usor de folosit, nu raneste, o poate folosi orice mamica, nu are nevoie de prea multa invatatura.

Pompa de san manuala e simpla, are un design frumos si imediat ce e muls laptele, se ataseaza tetina la paharul de colectare si se poate oferi celui mic sau se poate depozita. Pompa de san ajuta foarte mult in caz de „furia laptelui”, ajuta mai incolo la mentinerea lactatiei in caz de „greva suptului”. Orice mamica si bebelus e unic, experientele vor fi diferite, dar e cea mai frumoasa perioada!

Recomand cu drag aceasta pompa oricarei mamici!

Pompa de san manuala Philips Avent

11. Pompa pentru san Medela Swing, Electrica, Bifazica

Pompa Medela Swing Electrica este o pompa de san simpla, care se lauda cu un sistem tehnologic original 2-Phase Expression, care  imita ritmul natural de supt al bebelusului. Astfel extragerea laptelui se face in timp scurt si miscarile rapide si scurte, de stimulare, sunt urmate de unele mai lente si mai profunde, asigurand  astfel un flux optim de lapte.

Pompa  ofera vacuum ajustabil individual si functionare silentioasa, este de mici dimenisuni si functioneaza alimentata la priza sau cu baterii.

Produs recomandat de:

Claudia-Teodora C, Fagaras

Din punctul meu de vedere nivelul de calitate al produsului este foarte ridicat, la fel si calitatea materialelor. Ceea ce mi-a placut la aceasta pompa este faptul ca noaptea nu trezeste toata casa pana scot laptele, iar la acest capitol, un alt motiv foarte important pentru mine este timpul foarte scurt, de scoatere al laptelui, fata de o pompa manuala, la care poti sta si 30 de minute la un singur san.

Da, privind principalele aspecte, mie mi-a facut viata mult mai usoara, avand in vedere ca la primul copilas am mers mai repede la munca si trebuia sa ma mulg de mai multe ori pe zi si sa ii las lapte.
O recomand si altor mamici deoarece este rapida, moderna si foarte utila in alaptare…ca minus, dor putin cam tare sfarcurile la scoaterea laptelui pana te obisnuiesti si ar putea avea un design mai complex ca la biberoane, cu animalute sau albinute galbene.

Ca si categorie de pret este premium, iar o alta parte buna este ca partea pentru sfarcuri este adjustabila.

Pompa pentru san Medela Swing, Electrica, Bifazica

Cum sa alegi pompa de sân potrivita pentru tine?

Pentru fiecare mămică există o pompă potrivită și acesta poate fi diferită, în funcție de preț, funcționalitate și portabilitate. Un criteriu important de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți o pompa de sân, este frecventa cu care o veți folosi, ea putând fi utilizata pe o perioada destul de scurta, de pana la 2 ani. Pentru a vă da seama de acest lucru, nu este nevoie decât să vă gândiți la planurile voastre de viitor legate de creșterea, îngrijirea și alăptarea bebelușului si la cat de „mobila” doriti sa fiti.

In functie de acest aspect trebuie sa decideti daca o pompa cu acumulatori si autonomie mare este absolut necesara, asta pentru mamicile care sunt des pe drum sau departe de casa, sau daca o pompa de san mai simpla si mai prietenoasa cu bugetul pentru utilizarea ocazionala in confortul casei dumneavoastra este alegerea optima.

În situația în care aveți un mod de viață activ și plecați frecvent de acasă, sau trebuie să reveniți la serviciu imediat după naștere, timp în care de alimentarea bebelușului se vă ocupa tatăl sau o alta persoana, atunci o să folositi pompa destul de des pentru a asigura necesarul de lapte proaspăt pentru bebeluș. Pentru eficiența și rapiditatea acestui proces, este recomandat să utilizați o pompa de sân electrica, poate chiar o pompa dubla care vă va permite să extrageți lapte din ambii sâni simultan.

Daca o să vă ocupați în principal de creșterea bebeluslui, și acesta este aproape tot timpul cu voi, cu siguranță momentele în care va fi lasat în grija altor persoane vor fi destul de rare. Prin urmare pompa de sân potrivita este cea manuala, pe care o veți folosi ocazional sau poate doar pentru stimularea lactatiei in primele saptamani dupa nastere.

Orice ai alege, speram ca te vom putea ajuta cu ghidul ce urmeaza si cu produsele recomandate. Sunt totusi doua mentiuni importante pe care trebuie sa le adaug.

Prima, este ca intotdeauna sa va asigurati ca folositi pompa in conditi maxime de igiena iar prin asta ma refer la sterilizarea componentelor la fiecare utilizare si spalarea sanilor si a mainilor cu apa si sapun.

A doua este o informatie importanta legata de stocarea laptelui si anume ca laptele poate fi depozitat in recipiente sau pungi sterile, la frigider sau congelator. La o temperatura de 4°C la frigider, laptele se poate pastra pana la 5 zile (cei de la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite recomanda maximum 4 zile) iar la congelatorul din frigider pana la 2 saptamani. In cazul in care il puteti depozita intr-un congelator separat, laptele muls se poate pastra pana la 6 luni insa la temperaturi de -19°C.Atunci cand este depozitat la temperatura camerei, nu se recomanda a fi folosit la hranirea bebelusilor dupa mai mult de 4 ore. Aminteste-ti sa etichetezi recipientele cu data de expirare si foloseste-l intai pe cel mai vechi.

Când și cum se folosește pompa de sân?

Pompa de sân poate fi folosita încă din maternitate pentru stimularea lactației și pentru a evita diferitele probleme care apar la începutul alăptării, cu care se confrunta în general noile mămici.

Printre acestea se numără angorjarea sânilor, a canalelor galactofore blocate, refuzul sânului din partea bebelușului, sau atașarea incorectă la sân. In acesta situatie este foarte utila si functia de masaj disponibila la pompele de san electrice.

La începutul alăptării, atunci când bebe abia a venit pe lume, acesta nu va goli ambii sâni atunci când este alăptat, așadar pentru a evita înfundarea canalelor si a durerii, se recomanda extragerea laptelui și golirea completă a sânilor. In general, la aproximativ 3-5 zile de la inceputul alaptarii multe mamici se confrunta cu „furia laptelui, in tratarea careia se doveste utila si folositea unei pompe de san.

În cazul nașterii premature sau a altor situații în care bebelușul nu poate fi pus la sân încă de la naștere datorita unor boli sau afecțiuni ale mamei sau copilului, se recomanda utilizarea unei pompe de sân pentru stimularea, menținerea lactației și reluarea alăptării după ce a fost întreruptă o perioadă.

Așa cum spuneam mai sus, pompa se poate folosi și pentru a creea rezerve de lapte în frigider sau congelator, pentru diferite momente în care bebe nu va fi langa mami pentru o perioada mai indelungata.

Pentru a găsi soluții rapide la oricare din aceste probleme vă recomand să apelați cu incredere si la un consultant în alăptare. Cu siguranță vă va ajuta cu informații utile și va ușura acest proces important atât pentru mama cât și pentru bebe. Atunci când alăptezi, pe langa tot ce ii oferi prin lapte, împărtășești cu bebelușul tău momente minunate, o apropiere și o conexiune unica.

Tipul pompelor disponibile

Pompe de sân electrice

Acestea sunt pompe actionate electric fie prin alimentarea la priza sau prin baterii/acumulatori. Extracția se face rapid și comod, pentru că implica puțin efort din partea mamei odata ce componentele potrivite au fost alese iar programul si nivelul de intensitate a fost reglat corespunzator.

Ideal este ca intensitatea sa fie reglabila la modelul de pompa de san electrica ales, pentru a facilita procesul de extracție a laptelui și a nu povoca dureri. O alta caracteristica utila este portabilatea în special atunci când mama trebuie să lucreze sau să călătorească des. In acest fel nu depinde de disponibilitatea unei prize. Pentru asta trebuie sa va asigurati ca modelul poate functiona si cu baterii sau ca are un acumulator reincarcabil inclus.

Pompe de sân manuale

Acestea sunt mai „prietenoase” cu bugetul, sunt mai silențioase pentru ca nu au motoras/compresor si sunt actionate manual și imita modul natural de hrănire al bebelușilor. Pe de alta parte procesul de extracție este mai anevoios și durează mai mult.

Materialele din care sunt facute

Avand in vedere pentru ce se utilizeaza pompele de san, este absolut necesar ca aceste sa fie facute dintr-un material de inalta calitate care sa nu contamineze laptele si care sa reziste la temperaturi inalte pentru a putea fi sterilizat des si in conditii optime. In general majoritatea sunt confectionate dintr-un polimer dur, denumit polipropilena, material care indeplineste cerintele mentionate mai sus.

De asemenea, trebuie sa tineti cont de faptul ca unele componente „consumabile” vor trebui schimbate pentru ca se vor deteriora in timp datorita sterilizarii zilnice, deci este important sa alegeti un produs pentru care se pot gasi aceste componente cu usurinta. Daca nu se pot gasi aceste componente riscati sa nu gasiti inlocuitor daca ramaneti fara una dintre ele si implicit sa fiti nevoiti sa schimbati pompa.

Mare atentie trebuie sa aveti atunci cand achizitonati o pompa de san, ca in compozitia recipientelor de colectare a laptelui sa nu se regaseasca o substanta cunoscuta sub denumirea de Bisfenol A, foarte des intalnita prescurtata ca si BPA. Aceasta s-a dovedit a fi periculoasa si este in curs de limitare in Uniunea Europeana asa ca ar trebui evitata.

Functii importante pentru o pompa de san

Este foarte important sa putem achizitiona pentru pompa de san aleasa diferite componente adjustabile sau interschimbabile, si separat pe langa ce este furnizat cu pompa. Printre acestea, o importanta deosebita o are cupa pentru san, pe care ar trebui sa o putem cumpara ajustata la diferite dimensiuni astfel incat utilizarea pompei sa fie cat mai confortabila si eficienta. Sunt importante si tipurile de biberoane compatibile, care vor trebui inlocuite destul de des avand in vedere ca acestea sunt printre primele componente care se ingalbenesc si se deterioreaza de la sterilizarea frecventa.

O alta functie importanta este viteza de pompare. Este foarte util, ca pompa de san sa ofere posibilitatea reglarii pe diferite nivele a vacuumului, in special in perioada de inceput a alaptarii cand mamica se poate confrunta cu dureri si neplaceri.

Dupa ajustarea la procesul de alaptare, devine foarte utila si functia de memorie, astfel incat ultimele setari sa fie incarcate automat la urmatoarea pornire a aparatului. Se castiga astfel timp liber important pentru mama, care trebuie sa faca fata unui program destul de incarcat in primele luni de viata ale bebelusului.

Afisajul digital este o alta functie importanta care va permite vizualizarea simultana a vitezei, a ciclului de pompare si a capacitatii acumulatorului. Daca acesta este si luminos, aceasta functie este si mai utila mai ales in timpul noptii, cand evitam asfel sa aprindem lumina si sa trezim bebelusul.

Portabilitatea, de asemenea este destul de importanta iar aceasta proprietate este in primul rand legata de existenta acumulatorilor/bateriilor. Pompele de san care au autonomie si pot functiona fara sa fie alimentate la o priza ofera mai mult confort mamicilor, pentru ca se pot folosi oricand si oriunde. Cu siguranta vei gasi o pozitie mult mai confortabila si mai relaxata in conditiile in care nu trebuie sa o dolosesti mereu langa o priza.

Designul pompei de san – lucruri de notat

Pompa de san trebuie sa aiba un design ergonomic si usor de folosit de o mamica ce va fi adesea solicitata si de nou nascut in timpul utilizarii.

Alta caracteristica importanta este ca pompa sa fie usor de asamblat astfel incat mamica sa se poata descurca repede si usor. Daca trebuie sa stea o ora sa asambleze atunci pompa de san aleasa nu aduce un plus, dimpotriva, creeaza mai multe probleme decat rezolva. Dimensiunile reduse ale pompei de san sunt un plus atat la depozitare cat si la transport, daca este cazul.

Usurinta de igieniziare si sterilizare a componentelor, fara de care pompa de san nu poate fi sigura pentru mamica si bebelus este iarasi o cerinta importanta de design.

Cupa si tetinele trebuie sa imite forma anatomica a sanului cat mai bine pentru a usura atat procesul de mulgere, cat si hranirea bebelusului cu biberonul in momentele de necesitate.

Pentru pompele de san manuale, este important ca pompa sa permita o pompare a sanului intr-o pozitie confortabila care sa ajute si sa relaxeze mamica in procesul de mulgere.

Producatori de pompe pentru san

Este bine de retinut faptul ca atunci cand cumparam de la un producator cunoscut sporesc si sansele de a achizitiona un produs de calitate, sigur pentru tine si bebelus, la care sa se poata oferi si o garantie pe care sa te poti baza. Piesele consumabile sau care se pot deteriora sunt mult mai usor de gasit la un producator cunoscut si ai sanse mari ca orice reparatie/inlocuire sa se intample mult mai rapid in aceste situatii.

Printre producatori de produse de calitate pentru mamici si bebelusi se numara Philips, Tommee Tippee, Spectra, Lansinoh, Medela, Kidscare.

Avand in vedere perioada dificila a pandemiei si mobilitatea redusa a viitoarelor mamici in sepcial in ultimul trimestru de sarcina, va recomandam achizitia online. Pe paginile vanzatorilor, puteti gasi de cele mai multe ori reviewuri de la alte mamici care, alaturi de recomandarile mamicilor din comunitatea AmNascutAcolo.ro te vor ajuta sa alegi cea mai buna pompa de san pentru tine si bebelusul tau!

mother use breast pump to get breast milk and sitting near the sleeping newborn

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook